Щоб вилікувати дитину від застуди, запору, нежиті чи інших захворювань можна уникнути використання лікарських засобів, а спробувати подолати хворобу народними методами. Пропонуємо вам огляд кількох народних методів, які радить використовувати американський педіатр для зміцнення імунітету та лікування деяких захворювань у дітей.

Таня Альтман - американський педіатр, доктор медичних наук рекомендує батькам звертати увагу на народні методи лікування і намагатись уникати частого використання лікарських препаратів. Але перед застосуванням подібних методів варто обов'язково отримати консультацію сімейного лікаря. Народні методи - гарний спосіб швидко вилікуввати деякі захворювання, але в них є й свої мінуси, найбільший з яких - це можливість виникнення алергічних реакцій, тому батькам слід бути обережними.

Грушевий і сливовий сік - лікують запори.

Чорнослив і грушевий сік вже давно використовуються дорослими як засоби боротьби з запорами, діти - не виключення. Щоб не вдаватись до медикаментозного лікування, дітям при запорі можна давати сливовий сік, а зовсім маленьким діткам - сливове або грушеве пюре.

Харчова сода - лікує свербіж і зменшує подразення від укусів комах.

Харчова сода здатна значно зменшити свербіж і подразення при укусах комах, що дуже актуально у літній період. Таня Альтман рекомендує додавати кілька чайних ложок харчової соди у ванночку під час купання малюка. Щоб запустити корисні властивості соди, можна приготувати пасту з будь-якого дитячого крему, який у вас є з додаванням самої соди та нанести її на місце укусу для миттєвого полегшення. Проте такий крем не можна використовувати, якщо у дитини виникла сильна алергічна реакція на укус.

Мед - лікує кашель і знімає біль у горлі. 

Мед - одна з найефективніших цілющих речовин, дарована природою. Завдяки солодкому смаку, діти приймають ліки на його основі із задоволенням. При кашлі, застуді, захворюванні органів дихання та ГРВІ бджолопродукти в чистому вигляді, або в поєднанні з іншими засобами народної медицини, діють м'яко і швидко.

Найголовніше при лікуванні медом - щоб він був натуральним і якісним. Однак батькам варто пам'ятати, що мед може викликати сильну алергічну реакцію у дітей, тому застосовувати такий метод лікування слід з обережністю. Також, не потрібно нагрівати мед і додавати його в гарячі напої, краще окремо давати його дитині по чайній ложечці кілька разів на день.

Імбир - лікує нудоту і є засобом від захитування.

Імбирний чай та імбирні цукерки допоможуть подолати нудоту і знизять ризик захитування в автомобілі. Імбир заспокійливо діє на кишечник. Головне - використовувати натуральний імбир, не ароматизатор. При нудоті можете дати дитині невеликий шматочок свіжого або зацукрованого імбиря або чай з ним.

Сольовий розчин - лікує нежить. 

Поширений засіб боротьби з нежиттю у дітей - полоскання носа сольовим розчином. Традиційно промивання і при нежиті, і щодня для профілактики проводять сольовим розчином (хлоридом натрію, фізрозчином - це все назви одного й того ж засобу). Ефективна ця процедура і при аденоїдах. Він прекрасно справляється і з завданням очищення пазух і зволоження слизової. Використовувати хлорид натрію радить і лікар Комаровський. Ідеально промивати ніс розчином морської солі.

Щоб приготувати сольовий розчин хлориду натрію візьміть 1 ч. л. солі і розчиніть в 1 л чистої кип'яченої води кімнатної температури. Це найбільш оптимальна концентрація для промивання. Більше або менше солі не дасть потрібного ефекту або призведе до набряку слизової. Краще рецепт, ніж цей, для промивання носа дітям ви не знайдете.

Читайте також: Дитину вкусила бджола або оса: що робити?

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber