Хотів підзаробити, адже ніде не працює. Двоє чоловіків сиділи за чаркою оковитої, один із них запропонував іншому отримати легкі гроші. Розповів, що на вулиці Гоголя знаходиться будівництво, звідки можна викрасти металеві речі та здати їх на металобрухт.

Алкоголь зробив свою справу, добряче хильнувши, чоловіки проникли на територію церкви. Зірвавши скобу навісного замка підсобного приміщення, викрали елементи металевих риштувань, частину з яких встигли перенести за територію храму.

Крадіїв побачили будівельники, які там працювали. Одного з чоловіків затримали. Павлу 60 років. Він не має постійного місця проживання. Декілька разів притягувався до кримінальної відповідальності за аналогічні злочини, загалом у в’язницях провів 29 років. У скоєні цього злочину зізнається.

Іншого зловмисника поки не затримали. Його особу працівники міліції з’ясовують. Його спільник, каже вони зустрічались лише кілька разів.

Поки одного крадія правоохоронці шукають, іншому вкотре «світить» в’язниця. Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.