Нещодавно у наших новинах вийшов мій сюжет про біометричні паспорти, які вже скоро, замість звичайних, отримуватимуть українці. І все було б нічого, якби не коментарі на сайті… Спочатку своїм глядачам я хотіла просто відписати, як це роблю зазвичай. Але зміст коментарів наштовхнув мене на думку зробити запис у своєму блозі.

Аби ви розуміли про що я говоритиму, я додам посилання на сюжет http://rivne1.tv/news/21354.

Не думаю, що мій запис можна назвати блогом. Це швидше розширена відповідь…

Анонімність нашого сайту дозволяє сюди писати будь-що і будь-кому. Тому не ображайтеся, коли ваші надзвичайно некоректні та нецензурні записи кудись зникають. Що стосується мого сюжету, то справді я поцікавилася думкою церкви. Адже, в інтернеті стільки записів про ці біометричні паспорти… Статті настільки страхітливі, що в мене аж мурашки від цього по шкірі пішли. Потім я подивилась, що говорять з цього приводу мої столичні колеги. І коли я побачила кадри мітнигів біля Верховної Ради, коли прочитала заклики, до чергових поїздок у столицю, я зрозуміла – хтось же за цим стоїть? Хтось же оплачує доставку повних автобусів людей на мітинги у Київ?! Після помаранчевої революції ж ніхто вже не вірить, що ці люди їздять власним коштом, правда?! І хто за цим стоїть?

Після постійних терактів у розвинених країнах світу – не дивно, що служби безпеки працюють над удосконаленням системи захисту. Біометричні документи – можливо, це просто захист від біженців та терористів. Сьогодні карту поляка (тобто ще одно громадянство, яке дозволяє стати легальним громадянином сусідньої Польщі, а відповідно ЄС) українцям роблять за 3 тижні і за 2 з половиною тисячі євро. Все просто. Зробити біометричний паспорт – впевненна теж навчаться, але не зразу і набагато дорожче! Та й до того ж вже скоро без такого документа ні вас, ні нашу країну в Європу не пустять! То, можливо, ці мітинги в Києві оплачують ті, кому не вигідно, щоб ми потрапили в Європейський Союз?! Все банально!

Натомість поширюється людьми байка про прихід Антихриста та Апокаліпсис! Звісно в Біблії це є. Але при чому тут ці чіпи?! Сценарій пророцтва щось не сходиться! Втім ще я знаю, що в Середньовіччі Біблію гарно поредагували. Навіть кілька заповідей Мойсея викинули. Одна з них, як кажуть історики, звучала як «НЕ БІЙСЯ!». Люди не бійтеся цих паспортів! Гріх боятися.

А віруючим скажу одне – та ж Біблія нічого не пише про те, що ви маєте стояти з плакатами під Верховною Радою! Хто вам це сказав? Церква і політика мають бути розділені! Церква у складні для держави часи, у часи неспокою має молитися і поститися. І ВСЕ! Просити Бога дати мудрості нашому Президенту (адже ми маємо таку владу, яку заслужили, хто б як не ставився до неї).

Суперечки на релігійну тему самі невдячні. Я до останього не хотіла писати цей блог, але чомусь відчувала, що маю це зробити.

І не важливо хто в сюжеті дав мені коментар – католик, православний, баптист чи мусульманин. Якщо Бог є, то він один для всіх. Коли я подорожую і маю гостру потребу побачити образ Божий, схилити до нього голову та помолитися, а поблизу не буде мого рідного православного храму, я зайду хоч в костел, хоч в турецьку мечеть. І не вважаю це гріхом. Те ж стосується і баптистів. Я поважаю усі види релігій і вам раджу. До речі, вони читають ту саму Біблію, що і православні!