Чотири роки позбавлення волі отримав водій, який на смерть збив пенсіонера-велосипедиста, а тіло, щоб приховати злочин, закопав на смітнику. Таке рішення прийняв Гощанський районний суд.

Нагадаємо, сама дорожньо-транспортна пригода сталась у жовтні 2007 року. Тоді поблизу села Симонів Гощанського району водій автомобіля "Нісан-Сирена”, 27-річний Микола Харченко скоїв наїзд на пенсіонера-велосипедиста. Коли ж побачив, що чоловік не дихає, з місця пригоди втік. Та думки про загиблого не давали йому спокою. Повернувшись на місце ДТП, Микола поклав тіло пенсіонера на підводу, відвіз на смітник і закопав.

Під час відтворення він розказав слідчим, що майже метрову яму викопав без лопати самими руками. Свою вину він визнав частково, а в останньому слові попросив вибачення в родичів загиблого.

Суд не визнав Миколу Харченка винним в тому, що він залишив людину в небезпеці і з місця пригоди втік. Суддя пояснила це тим, що травми, отримані пенсіонером, виявились несумісними з життям. Підсудного визнали винним тільки у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть постраждалого.

Не погоджуються з рішенням суду адвокат і рідні Миколи Харченка. Вони - навпаки - вважають вирок надто суровим, тому також його оскаржуватимуть. Втім, від будь-яких коментарів на камеру відмовились.