Побув на волі один день. Йдеться про колишнього начальника обласного ТЦК Сергія Луцюка. У 2023-му його затримали через побиття підлеглого. Упродовж року він знаходився у СІЗО. Втім, нещодавно пожертвувавши кошти на ЗСУ - Сергія Луцюка відпустили додому. Щоправда, на волі був він не довго. Адже одразу його затримали із новою підозрою. Тепер чоловік просить апеляційний суд знову відпустити його додому. Що вирішив суд, дивіться далі у сюжеті.

 Хочу зазначити, що відповідно до вимог Європейського суду визначення підозри передбачає наявність доказів, які вказують, що підозрюваний повязаний із злочином. Ті докази, які надані стороною обвинувачення повністю підтверджують причетність Луцюка до вчинених фактів тому прошу їх врахувати, - сказав  ВІТАЛІЙ РУРАК, прокурор. 

Йдеться про ексначальника обласного ТЦК Сергія Луцюка. Йому наприкінці липня минулого року оголосили підозру через побиття підлеглого. Тоді ж його і затримали без права внесення застави. Цьогоріч він перерахував майже пів мільйона гривень на ЗСУ, як заставу і 1 серпня вийшов із СІЗО додому. Однак, через декілька днів його знову затримали із новою підозрою. Вітм, адвокати ексвоєнкома причин для перебування у СІЗО не вбачають.

Матеріали, які долучені не містять обгрунтування та доведеності того, що перебуваючи на посаді комісара Рівненського обласного ТЦК Сергій мав відношення до того, що надавав дозволи стосовно виїзду громадян за кордон, - повідомила ІННА ХІМІН, адвокатка Сергія Луцюка.

Такі дозволи, які нібито видавав Сергій Луцюк каже адвокатка, надають лише військові адміністрації.

 Якщо взяти списки осіб, які долучені як нові додатки до справи то всі громадяни перебувають на території України. Хочу відмітити, що це були звернення на виїзд і дозвіл водіїв лікарень і критичних підприємств, - зазначила ІННА ХІМІН.

Відтак, захисники Сергія Луцюка вкотре попросили суд відпустити його із СІЗО додому.

Ми вважаємо, що вчинення злочину за статтею 114 відсутні підстави для обрання запобіжного заходу. Прокурором доводів не доведено. Але нічого не доведено, - сказав МИКОЛА ЛИСИЙ, адвокат Сергія Луцюка.

Сам колишній начальник обласного ТЦК наголошує на тому, що готовий навіть служити на передовій.

Я не порушував законодавства і готовий виконувати усі робовязки і служити в бойовій частин в гарячий період ждержави, - повідомив СЕРГІЙ ЛУЦЮК, підозрюваний.

Однак, суд виявився не згідний з аргументами адвокатів Сергія Луцюка.

Тому ексвоєнком і надалі залишиться в СІЗО.