Нещодавно у жителів громади з'явилася можливість відвідати виставку «Художник з бункерів УПА». Її присвятили 118-й річниці з дня народження Ніла Хасевича. Член ОУН-УПА, засновник підпільної школи художників-графіків. Він створив візуальний образ українського підпілля. Усе це про Ніла Хасевича, який народився на Костопільщині.

 Про це повідомляє Костопільська міська рада.

Саме тому, його життя та творчість потребує детального вивчення та популяризації на теренах громади. Міська рада рада готова сприяти дослідникам. Про це розповів заступник міського голови Сергій Герук:

"Роботи Ніла Хасевича зберігаються у фонді нашого краєзнавчого музею. Побачити їх повинен кожен школяр громади, а також ті люди, яким небайдужа історія України. Це унікальна постать, наш земляк. І ми повинні продовжити збирати інформацію про нього, збагачувати фонд музею. Наші історики та краєзнавці готові збирати нові факти про Ніла Хасевича. Якщо ви маєте цікаву та досі невідому інформацію про графіка - ми будемо раді її задокументувати і передати наступним поколінням".

Дізнатися більше про відомого Н. Хасевича та ознайомитися із виставкою «Художник з бункерів УПА» можна в краєзнавчому музеї за адресою м. Костопіль, вулиця Грушевського,16. До слова, нещодавно міська рада вирішила використовувати на грамотах і подяках шрифт, що розробив Ніл Хасевич, а осучаснила українська дизайнерка.