Підтримка військових. У Рівному встановили підіймач в одному із госпіталів. Зробили це для поранених захисників України, аби їм було комфортніше пересуватися. Більше про це дивіться далі.

Тепер, саме так у рівненському госпіталі будуть допомагати підійматися військовим, які пересуваються за допомогою візків або милиць. Тут за сприяння благодійного фонду Віктора Шакирзяна, приватним коштом встановили спеціальний підіймач, який допомагатиме пораненим захисникам швидше одужувати.

Вирішили поставити своєю чергою зовнішній підйомник, щоб він допомагав також візочникам, людям які ходять на милицях, проходити на другий поверх чи на перший, для того, щоб робити там певні перев'язки чи певну від лікаря процедуру, - резюмує секретар Рівнеради Віктор Шакирзян.

У час повномасштабного вторгнення досить гостро стоїть питання про медичну допомогу військовому складу. Тимчасово виконувач обов'язків командувача військ ОК "Захід", полковник ЗСУ Юрій Колос, впевнений, що завдяки підіймачу, який допоміг встановити благодійний фонд Віктора Шакирзяна це питання буде вирішуватися набагато швидше.

Ця споруда сьогодні, яку ми відкриваємо, вона дійсно буде сприяти, тому що особовий склад як найшвидше буде відновлюватися, їм буде створений максимальний комфорт для того, щоб вони відновлювалися і поверталися у стрій, - зазначає т.в.о. командувача військ ОК "Захід", полковник ЗСУ Юрій Колос.

Начальник госпіталю наголошує, що такий засіб підняття став досить необхідним, коли поранені військові почали повертатися додому на лікування.

Цей ліфт, він розвантажує перше, психологію людини, яка віддала частину свого життя на фронті, пришвидшує процес переміщення на перший поверх і потім далі по іншому діагностичному відділенні, - каже начальник госпіталю Тимофій Кульчицький.

Відомо, що в Рівненському госпіталі провели безліч операцій для військових, причому, найскладніших, які повертали до життя українських воїнів у надзвичайно складному і навіть, критичному стані.

Щоправда, будівлі, у яких він розташовується, збудовані уже дуже давно і не були обладнані ліфтами, що ускладнювало роботу лікарям. Транспортувати пацієнтів в операційну було надзвичайно складно.

Тепер же, зовнішній ліфт є і тут. Його вартість складає більше мільйона гривень. Подарований військовому госпіталю Благодійним Фондом Віктора Шакирзяна він слугуватиме якнайшвидшому одужанню наших захисників.

Читайте також: Який бюджет виділять для підприємств медицини Рівненщини на 2024 рік