Учора, шостого грудня, на виконання ухвал суду слідчі Сарненського РВП спільно з оперативниками за процесуального керівництва прокуратури провели санкціоновані обшуки у трьох жителів села Ясногірка. про це інформують у відділі комунікації поліції в Рівненській області.

Так, на території пилорами, належній 49-річному місцевому жителю, співробітники Сарненського РВП виявили 13,5 кубічних метрів деревини породи сосна без відповідних документів. А у 44-річного власника лісопильні поліцейські вилучили майже чотири метри кубічних деревини.

Крім того, під час проведення обшуку за місцем проживання 27-річного жителя Ясногірки слідчі виявили та вилучили близько 25 кілограмів каміння бурштину-сирцю різної фракції, яке знаходилось в підвальному приміщенні будинку, - йдеться у повідомленні.



Досудові розслідування за фактом незаконної порубки лісу, що спричинило тяжкі наслідки, та за фактом незаконного зберігання бурштину розпочаті за частиною 4 статті 246 та частиною 1 статті 240-1 КК України тривають.

Вирішується питання про накладення на вилучене арешту.

У рамках кримінального провадження поліцейські також встановлюють походження деревини та «сонячного» каміння.

Нагадаємо, на території області тривають посилені заходи із попередження та протидії незаконній порубці лісу та видобуванню бурштину.

Читайте також: 700 набоїв: поліцейські викрили жителя Вараського району на незаконному зберіганні боєприпасів