Нові часи - нові виклики. На Рівненщині навчатимуть слюсарів, які зможуть ремонтувати та обслуговувати електрогенератори. Новітню лабораторію оснастили на базі Острозького вищого професійного училища. Як відбувається навчання, дивіться далі.

Костянтин Басюк навчається на слюсаря в Острозькому вищому профучилищі. Хлопець активно ознайомлюється з обладнанням, яке з'явилося у новій лабораторії. Тут студентів навчатимуть ремонту та обслуговування генераторів.

Разом із Костянтином у лабораторії навчається і другокурсник Олександр. Хлопець розповідає про переваги нового фаху.

Лабораторія нараховує 16 робочих місць для виконання повного спектра електротехнічних робіт по діагностиці, ремонту та обслуговуванню генераторів.

Це перша в області подібна лабораторія. До того, ж вона є унікальною не лише для Рівненщини, але й України в цілому. Вона дасть змогу підвищувати кваліфікацію за професією «Слюсар-ремонтник».

В закладі орієнтуються, що за цією програмою навчатимуться 15 студентів. Термін проходження таких курсів - 1 рік. Але основний багаж знань можна отримати за пришвидшеною програмою.

З метою забезпечення лабораторії сучасним обладнанням було залучено 1 мільйон гривень з обласного бюджету та 700 000 грн власних коштів вищого профучилища.

Загалом на Рівненщині здійснюють підготовку кваліфікованих кадрів за майже сотнею професіями - 24 заклади освіти. Також в області облаштовано 31 навчально-практичний центр.

Читайте також: Студентки Острозької академії впродовж семестру навчатимуться у найстаршому університеті Шотландії