Студентки Острозької академії упродовж семестру навчатимуться в шотландському університеті Сент-Ендрюса. Про це повідомляють в Національному університеті "Острозька академія".

У межах програми TWINNING та за сприяння Cormack Consultancy Group Національний університет "Острозька академія" налагодив ефективну співпрацю з шотландським Університетом Сент-Ендрюса.

Зокрема у межах співпраці між університетами студентка 4-го курсу спеціальності "Українська мова та література" Альона Пиліпака і студентка 3-го курсу спеціальності "Комп’ютерні науки" Ярина Лайтер пройшли конкурсний відбір й упродовж другого семестру 2023-2024 н.р. братимуть участь у програмі семестрового навчання в Університеті Сент-Ендрюса.

Помічник ректора з міжнародного співробітництва і фандрейзингу, професор Едуард Балашов відзначив, що Острозька академія щиро дякує за ефективну співпрацю й потужну підтримку партнерському університету Сент Ендрюса – університету Великобританії, який зовсім нещодавно посів перше місце в рейтингу найкращих університетів одночасно за версіями газет "The Times" та "Guardian" University Guide 2024, вперше випередивши Оксфорд і Кембридж у рейтингах цих двох найвідоміших британських видань.

Завдяки плідній міжуніверситетській співпраці двоє студенток Острозької академії отримали унікальну можливість безкоштовного навчання в Шотландії упродовж цілого семестру. Переконаний, що для них це передусім буде надзвичайно захопливою пригодою, яка запам’ятається на все життя, а також безцінною можливістю познайомитися з британською системою вищої освіти й гідно представити Острозьку академію на міжнародному рівні. Розраховуємо, що здобуті в Шотландії знання студентки ефективно використають на користь рідного вишу й України загалом, - зазначає Едуард Балашов.

Основною метою такої програми є підтримка України, українських ЗВО, викладачів і студентів у період повномасштабної війни й збройної агресії рф, а також підтримка українських університетів за допомогою створення ефективних партнерств між українськими й британськими ЗВО упродовж періоду військових дій і повоєнного періоду.

Читайте також: Рівненський важкоатлет встановив новий світовий рекорд