Важкі черепно-мозкові та спінальні травми. На Рівненщині планують розширити обласний госпіталь ветеранів війни, у якому реабілітують поранених військових. Лише за шість місяців з початку року, у медзакладі пройшли лікування три тисячі людей. Пацієнтів дедалі більшає і їм стає затісно. У госпіталі добудують ще один корпус. Яка потреба у цьому серед пацієнтів, дивіться далі.

Андрій показує ногу, яку посікло осколками. Поранення отримав біля Мар'їнки, міста, яке перетворилось на руїни.

Лікарі Андрію врятували кінцівку. 27-річний захисник вже третій місяць проходить реабілітацію.

Петро нещодавно на реабілітації у рівненському обласному госпіталі ветеранів війни. У нього травми набагато важчі. Під час обстрілу позицій під Бахмутом двоє побратимів Петра загинули, а він сам дивом вижив.

Чоловік переніс кілька операцій. Вдалось зберегти пошматовані руку та ногу. Наразі триває відновлення функції верхньої кінцівки.

Віктор не може ходити, пересувається на візку. У травні отримав поранення на Харківщині. Від тоді лікування та реабілітація. Давати собі раду вчиться завдяки фахівцям.

У Рівненському обласному госпіталі для ветеранів війни, за 6 місяців цього року пройшли лікування вже три тисячі людей. Це пацієнти з усієї України. Важкі черепно-мозкові та спінальні травми. Центр реабілітації розрахований на 100 ліжок. Є потреба у збільшенні їх кількості.

Потреба у розбудові реабілітаційного центру виникла давно, розповідає начальник закладу. Його проєкт уже готовий. Зведуть 4-х поверховий корпус із цоколем.

Також планується будівництво вертолітного майданчика для оперативної доставки поранених захисників. Вартість сучасного корпусу понад 1 млрд гривень. Такі кошти держава та міжнародні партнери інвестують у будівництво. Перші 100 млн гривень вже виділені. Завершити всі робити планують до кінця грудня 2024 року. Реабілітація надважлива, кажуть військові. Адже більшість після неї планують повертатись у стрій.

Читайте також: СБУ Рівненщини викрила колаборанта-поліцейського, який ініціативно приєднався до незаконного правоохоронного органу