Можна виділити 5 основних проблем волосся, з яким стикаються більшість жінок із закінченням теплої пори року.

1. Кінчики, що січуться До кінчиків волосся не надходять живильні речовини і волога, тому вони починають сіктися і виглядають вельми непривабливо. Ця проблема частіше зустрічається у володарок сухого волосся, але після літа вона стає знайома і тим, у кого жирне волосся. Появі кінчиків, що січуться, сприяють також часте користування феном, фарбами, електричними шпилями для волосся і хімічна завивка. Тому від пересушування волосся слід оберігати: - відмовтеся від хімічної завивки і фарбування волосся - зведіть до мінімуму використання засобів для укладання - відмовтеся від термоукладки волосся. Якщо це неможливо, користуйтеся спеціальними засобами термозахисту. Допомогти пошкодженому волоссю може інтенсивний відхід. Перш за все, навчіться правильно вибирати шампуні. Бажано, щоб в їхній склад входили: - вітаміни групи В - кераміди - лецитини - рослинні екстракти: ромашки, персика, мигдалю, авокадо, паростків пшениці, шавлії, подорожника. Обов'язкове використання бальзамів-споліскувачів і кондиціонерів для волосся. Якщо у вас сухе волосся від коренів до кінчиків, вибирайте засоби для сухого волосся. Для тих, у кого волосся біля коріння жирне, а на кінцях – сухе, існують спеціальні серії для комбінованого волосся. Як народні рецепти застосовуються відвари шавлії або кульбаби: 2 столових ложки трав заваріть 2 склянками окропу, використовуйте відвар для споліскування волосся після миття. Варто звернути особливу увагу на спеціальні незмивні бальзами для кінчиків волосся. Вони зручні у застосуванні, а ефект видно практично відразу. Не забувайте і про правильне харчування. Допомогти в реабілітації волосся допоможуть вітаміни Е, А і ряд продуктів – таких, як яйця, молоко, морепродукти, вершкове масло, гарбуз, хурма, морква і капуста. На жаль, якщо кінчики вашого волосся січуться дуже сильно і за кольором відрізняються від основного кольору волосся (виглядають світлішими), то єдиний вихід – підрізати їх. Чимало перукарів радять провести стрижку “гарячими ножицями” – це дозволить “запаяти” кінчики волосся і запобігти їх подальшому розшаруванню. Але навіть після такої процедури інтенсивний догляд за волоссям з використанням наведених вище засобів просто необхідний. навигатор купить киев

2. Ламке волосся, погано розчісується Особливо знайомі ці проблеми володаркам довгого волосся. Ламке по всій довжині волосся також буває у жінок з сухим волоссям. Ламке сухе волосся дуже важко розчісувати: воно постійно плутається, а після миття розчесати його і зовсім неможливо. Причина цього – втрата еластичності. Так само, як і у попередньому випадку, пошкодженому волоссю необхідно забезпечити живлення і дбайливий догляд. При виборі шампунів і бальзамів зверніть увагу на позначку "полегшує розчісування". До складу таких засобів входить вітамінно-мінеральний комплекс, який пом'якшує, живить і зволожує волосся. Не забувайте користуватися кондиціонерами. Прекрасними пом'якшувальними властивостями володіють рослинні екстракти: - мигдалю - кокоса - ромашки - липового цвіту. Медовий шампунь 30 г ромашки залити 100 мл крутого кип'ятку, настояти протягом 1 години, процідити і додати 1 десертну ложку меду. Нанести на вимите і злегка підсушене волосся. Через 30-40 хвилин змити теплою водою. Повторювати процедуру 1-2 рази на тиждень. Ніколи не розчісуйте мокре волосся – це травмує і без того пошкоджені локони. При необхідності скористайтеся гребінцем з рідкими зубами або розділіть пасма пальцями, але краще дочекайтеся, поки волосся висохне. Тимчасово відмовтеся від забарвлення волосся і хімічної завивки. Це пересушить волосся, і відновити їх буде ще важче. Термоукладкою також не слід зловживати. Сушіть волосся феном на середній температурі.

3. Випадання волосся Вирішити цю проблему важче, ніж попередні, але все-таки можливо. У список засобів догляду за волоссям – крім шампунів і бальзамів проти випадання волосся – доведеться включити спеціальні маски і креми. Для лікування випадання волосся широко застосовуються фітоінгредієнти: - безсмертник - кропива - ромашка - олія чайного дерева - деревій - просо - липа - звіробій - алое.

Маска проти випадання волосся 1 ч. ложка алое 1 стол. ложка меду 1 ч. ложка касторової олії. Усі інгредієнти змішати, нанести на волосся і залишити на 30-40 хвилин. Після миття сполоснути волосся настоєм ромашки, а потім – чистою теплою водою. Повторювати 1-2 рази на тиждень доти, поки волосся не стане випадати менше.

Бальзам Тибету 100 г реп'яхової олії 1 г трояндової олії 1 г олії обліпихи 1 г евкаліптової олії 1 г квіткового пилку Усі компоненти змішати і втерти в чисту шкіру голови. Через 30 хвилин змити теплою водою, при необхідності вимити волосся із застосуванням шампуню. Не забувайте, що однією з причин випадання волосся може бути неправильне живлення. У першу чергу необхідно відновити баланс вітамінів (У, РР) і мікроелементів (залізо, цинк, кальцій, магній, фосфор) в організмі. Зерно пшениці з висівками, арахіс, риба, свинина, овочі, фрукти, сухофрукти, квасоля, мигдаль, сири і молоко також забезпечать потрібними речовинами. Прагніть користуватися тільки натуральними засобами догляду за волоссям. Хімічна дія на волосся (забарвлення, завивка) позначається особливо травматично. Якщо вам дуже хочеться змінити колір волосся, скористайтеся природною хною. Вона не тільки додасть волоссю красивого відтінку, але й оздоровить їх. Якщо ви докладаєте всіх зусиль зі зміцнення і живлення волосся, але проблема не зникає, це означає, що потрібно звернутися до фахівця і перейти від косметичних препаратів до лікувальних.

4. Тьмяне волосся Мабуть, перше, чого позбавляється наше волосся восени, – це блиск. Швидко повернути волоссю сяйво можна, скориставшись сучасними косметичними засобами. Але потрібно пам'ятати, що “діамантовий” або “перловий” блиск буде лише тимчасовим, а головною запорукою краси волосся є його здоров'я. Тому не варто “купуватися” на красиві назви. Головне – вибрати засіб, який дійсно допоможе відновити структуру волосся. До складу відновлюючих засобів для додання волоссю блиску повинні входити: - вітаміни А, Е, В - гліцерин - протеїни - ліпіди. Віск також є прекрасним оздоровлюючим засобом, до того ж він вмить додає волоссю живий блиск. Не забудьте і про фітокомплекс косметичного засобу. Сяйво волоссю повернуть екстракти ромашки, пшениці, різних цитрусових. Повернути волоссю блиск можна і в домашніх умовах.

Лимонний лосьйон Після миття сполосніть волосся водою з лимонним соком (на 1 л води – 1 ст. ложка лимонного соку), - це додасть волоссю блиск і шовковистість. Такий же лосьйон можна зробити з соком кропиви.

Шампунь для блиску 4 стол. ложка рому 1 яйце Ром і яйце добре перемішати, можна збити. Ретельно втерти в коріння і по всій довжині волосся. Обернути голову рушником, залишити на 25-30 хвилин, добре промити волосся теплою водою.

5. Неслухняне волосся Пошкоджене волосся укладати важко: кучері не тримаються після завивки, а із зачіски раз у раз вибиваються пасма. “Приборкати” неслухняне волосся допоможе ряд простих рад. По-перше, слід зазначити, що звичайно неслухняне волосся буває жорстким. А це означає, що потрібно користуватися спеціальними косметичними засобами, що дають пом'якшувальний ефект – такими ж, як і при ламкому волоссі. По-друге, неслухняному волоссю необхідне зволоження. На сучасному ринку представлений широкий спектр спреїв для волосся, призначених саме для зволоження неслухняних локонів. Також не слід забувати про окремі серії шампунів і кондиціонерів “для неслухняного волосся”.

Коньячна маска 50 г коньяку 50 г води 2 жовтки Усі інгредієнти ретельно перемішати і втерти в шкіру голови. Залишки маски розподілити по всій довжині волосся і залишити на 20 хвилин. Змити теплою водою. Якщо у вас сухе волосся, то шампунь можна не використовувати, а якщо жирне, то краще помити голову. Зафіксувати нормальне і сухе волосся в зачісці допоможе віск. Роблячи укладку феном, розм'якшіть в долонях віск струменем теплого повітря і нанесіть його по всій довжині. Це також додасть волоссю чудовий здоровий блиск. До речі, зовсім недавно стало відомо, що американські учені створюють цілу лінію засобів нового покоління, призначену для лікування неслухняного волосся. Нові шампуні й кондиціонери покликані усунути причину проблем з волоссям, а не видимі ефекти.