Сухе волосся (або пересушене у результаті неправильного догляду) після кожного миття голови потребує застосування живильних компресів, втирання спеціальних емульсій. Усі ці процедури не можуть відновити загублене волосся, але вони здатні припинити випадання волосся.

Засоби для зміцнення і поліпшення росту волосся можна приготувати в домашніх умовах з різних лікарських рослин.

1. Береться столова ложка рівної суміші подорожника, ромашки, шавлії, кропиви й материнки, заливається 1 стаканом кип'ятку, настоюється 1 годину в термосі, проціджувається і змішується з м'якоттю чорного хліба до отримання кашки. Теплу суміш втирають в шкіру голови. Голову покривають поліетиленовою шапочкою, а зверху – махровим рушником (компрес) на 1-2 години. Після цього волосся промивають теплою водою і сушать на повітрі при кімнатній температурі.

2. Береться 1 стакан рівної суміші кори дуба і лушпиння ріпчастої цибулі, заливається 1 л кип'ятку і витримується на повільному вогні, не доводячи до кипіння, протягом 1 години. Після проціджування відвар втирається в шкіру голови. Можна робити компрес на 1 годину з подальшим споліскуванням водою.

3. Беруться 5 столових ложок суміші кореня лопуха, квіток календули і шишок хмелю, у співвідношенні 4:4:3; суміш заливається 1 л води і готується відвар протягом 30 хвилин на водяній лазні. Відвар втирається в шкіру голови 2 рази на тиждень.

4. Беруть" 6 столових ложок суміші кореневища лепехи, кореня і листя лопуха, шишок хмелю в співвідношенні 1:1:4; заливають 1 л кип'ятку, готують відвар і втирають в шкіру голови 2 рази на тиждень.

5. Відвар з 4 столових ложок суміші у рівних кількостях кори верби і кореня лопуха на 1 л води втирається в шкіру голови через день.

6. Відвар з 7 столових ложок суміші вересу, кропиви, кореня лопуха, шишок хмелю (у співвідношенні 2:2:2:1;) на 1 л води втирається 3 рази на тиждень.

7. Відвар з 6 столових ложок рівної суміші листя кропиви і мати-й-мачухи на 1 л води втирається в шкіру голови 3 рази на тиждень.

8. Відвар з листя плюща: Береться 1 столова ложку подрібненого листя плюща на 0,5 л кип'ятку, витримується 30 хвилин на водяній бані. Після охолодження відвар проціджують і змочують шкіру голови на ніч щодня протягом 1 місяця.

9. Відвар з кореня лопуха: Готується з 20 г подрібненого кореня на 0,5 л кип'ятку. Остуджений і проціджений відвар втирається в шкіру голови. Після цього голова споліскується звичайною водою. Втирання робляться через день протягом 2 місяців.

10. Настій з листя берези. Готується з 1 столової ложки на 1,5 стакана кип'ятку. Втирання настоєм з листя берези робляться після миття голови.

11. Настоянка з листя настурції, кропиви, коріння лапчатки. Ретельно розтирається окремо 100 г листя настурції, 100 г листя кропиви і 10 г коріння лапчатки. Суміш з розтертих трав заливається 0,5 л горілки, настоюється 15 днів у закритому скляному посуді у холодильнику при неодноразових збовтуваннях щодня. Проціджена настоянка втирається в шкіру голови після миття.

12. Лосьйон з коріння чемериці. Береться 100 г коріння чемериці, вариться в 0,5 л столового оцту доти, поки не залишиться 0,5 об'єму, після охолоджування відвар проціджується. Одержаний лосьйон втирається в шкіру голови вранці і ввечері протягом 1 місяця. изруквруки Барнаул