У Рівному поліцейські встановлюють осіб, причетних до шахрайських дій із «продажем» пального.

На пропозицію знайомого через посередника придбати дизпаливо за зниженою ціною погодилася 19-річна жителька Рівненського району.

Сконтактувавши із чоловіком, дівчина домовилася, що зустрінуться в обумовлений час на одній із АЗС в обласному центрі.

Разом із батьком бусом вони вирушили поповнити запаси пального. У телефонному режимі «продавець» сказав під’їхати до колонки, вставити пістолет у бак і перерахувати через одну із платіжних систем 20 тисяч гривень за 500 літрів дизпалива. Утім, залишилися ні з чим, а на дзвінки продавець уже не відповідав.

Потерпіла звернулася із заявою до поліції. У рамках кримінального провадження, відкритого за фактом шахрайства, дізнавачі встановлюють усі обставини скоєного кримінального проступку та осіб, причетних до нього.

Крім того, минулої доби жертвами аферистів стали ще шестеро жителів області, які через оголошення на сайті та у соцмережах купували генератор, автомобіль, шини, «оформляли» закордонний паспорт і домовлялися про поїздку з перевізником в Польщу. Загальна сума втрачених коштів — майже 60 тисяч гривень

Будьте обачними і приймайте адекватні рішення, коли маєте справу із невідомими під час здійснення онлайн-покупок, - закликаються поліцейські.

Про це інформує пресслужба поліції Рівненщини.