Якщо хочеш залишатися в довгих і гармонійних відносинах, постарайся не говорити чоловікові цього.

 Кожна людина іноді говорить щось таке, за що їй потім соромно. Але ці фрази, сказані чоловікові, здатні зруйнувати навіть найміцніші стосунки.

-          А ось мій колишній ... Порівнюючи нинішнього чоловіка з колишнім, ти порівнюєш ідеалізований образ з реальною людиною. Звичайно, він ніколи перед ним не виграє. І віддасть перевагу відступити. Ти вже виріши для себе, спогади про колишнього, або з нинішнім в реальності.

-          Я або мама. Конфлікт свекрухи і невістки часто приносить найбільше страждань чоловікові, адже йому важко перебувати між двох найулюбленіших жінок. Не примушуй його вибирати в такій ситуації навіть ставати на чийсь бік. Дорослий компроміс - краще, що ти можеш зробити.

-          Я або друзі. Тут теж не варто ставити чоловіка перед вибором, адже якими б дурними здавалися тобі його спільні з друзями хобі, це його віддушина.

-          Давай розлучимося. Навіть якщо він дуже тебе любить і ти використовуєш цю фразу, щоб дражнити його і пограти з почуттями, скоро може трапитися як в байці про хлопчика і вовків.

-          Раніше ти був кращим. Ми всі змінюємося з роками і протягом відносин. Сімейне життя ніколи не буде таким, як в цукерково-букетний період. Але ностальгуючи за достоїнствами свого чоловіка в минулому, ти знецінюєш його гідності в теперішньому часі.

-          У тебе нічого не вийде. Чоловіки тільки здаються сильними і впевненими в собі. Але найчастіше вони не менше нашого потребують підтримки. Навіть якщо він задумав щось божевільне - тобі варто підтримати його. А раптом вийде? А якщо і не вийде, він хоча б не буде звинувачувати в цьому тебе.

-          Тоді я тобі зраджу. Невдала спроба шантажу. По-перше, шантажувати не потрібно взагалі нікого. По-друге, шантаж зрадою може назавжди підірвати довіру до тебе  і відкрити чоловікові шлях до взаємних дій.

-          Ти як дитина. Так, він може грати на приставці або зав'язувати шнурки дивним чином. Але це його життя і його право, за щось же ти його полюбила як дорослу людину. У кожному з нас живе дитина і ці прояви краще підтримувати, а не засуджувати.

-          Зроби як я сказала. Часом нам здається, що ми краще знаємо, як вчинити в якійсь із ситуацій, особливо що стосується виховання дітей або організації побуту. Але так ми тільки вбиваємо чоловічу ініціативу. Нехай зробить гірше, але зробить. Навчиться і буде робити на відмінно.

-          Жодного цвяха не вбив. Міфічний цвях - давно не показник мужності. Впевнені, твій чоловік багато в чому є тобі підтримкою і опорою і те, що замість вбивання цвяха він може заплатити робітникам, теж говорить про нього багато позитивного.

-          Ти - не чоловік. Одна з найгірших фраз, які можна сказати своєму чоловікові. Навіть якщо він і пробачить, то забути не зможе довго.

-          Розмір - не головне. Якщо статевий орган твого чоловіка далекий від ідеальних розмірів, то не акцентуй на цьому увагу. Взагалі. Ніколи. Навіть намагаючись втішити і підбадьорити.

-          Якби ти мене любив ... Якби він тебе не любив, він би не був поруч з тобою. Намагаючись маніпулювати його почуттями, ти знецінюєш будь-які прояви любові по відношенню до тебе.

-          Краще я сама зроблю. Не  перетворюй чоловіка в дитину. Не бійся розділяти повноваження: по дому, по вихованню дітей і по організації дозвілля.

Чому знайомства через Інтернет не переходять в реальні відносини

Помилки на першому побаченні: як не варто робити