Зимовий сезон у розпалі, тож настав час підбити підсумки останнього перевзуття українських автомобілістів. Ми зібрали інформацію та визначили ТОП-3 брендів литих дисків, які найчастіше замовляли українці у 2021 році.

 За даними статистики, українські автомобілісти віддали перевагу дискам середньої та дешевої цінової категорії. Дорогі диски від лідерів ринку дуже втратили в популярності.

І ось трійка брендів та виробників, які цього року зайняли 75% українського ринку:

Zorat Wheels

Малайзійська компанія, яка виготовляє легкосплавні автодиски з 2009 року. Її головна особливість – особлива технологія лиття під низьким тиском. З її допомогою вдається зберегти доступну вартість та високу якість продукції.

На українському ринку бренд випускає понад 300 моделей легкосплавних дисків різних типорозмірів.

Zorat Wheels зберігають ідеальний баланс “ціна-якість”. Це одна з головних причин, чому вони такі популярні на нашому ринку. Хороші моделі можна придбати від 1500 до 2500 грн.

Original

Бренд Original спеціалізується на репліках оригінальних дисків автомобільних брендів. Усього понад 20 марок, серед яких BMW, Audi, Mercedes, Mazda, Nissan, Opel, Ford.

Продукція бренду допомагає заощадити на невиправдано дорогих оригінальних дисках та зберегти естетику конкретної моделі авто. У середньому, продукція Original дешевша в 3-5 разів, ніж оригінальне лиття, при цьому якість дисків анітрохи не гірша.

Компанія все ще продовжує випускати диски для моделей авто старше 2010 року, на які оригінальні диски не випускаються. Відмінний варіант, коли заводське лиття потрібно вже міняти, а дизайн хочеться залишити тим самим.

ZF

Компанія ZF має філію на території України, яка гарантує якість продукції. Один з найкращих бюджетних варіантів литих дисків.

Виробничі потужності компанії знаходяться в Малайзії, але в Україну продукція потрапляє без зайвих націнок безпосередньо. Це дозволяє тримати доступну ціну навіть у розпал коронавірусної кризи.

Лінійка доступних для українців дизайнів не дуже велика, але компанія зосереджена на якості. Представники бренду запевняють, що кількість дизайнів розширюватиметься. Але й серед тих, що зараз купують українці, багато крутих та недорогих варіантів для авто. Є навіть варіанти для машин преміум-класу, але головна гордість бренду – саме бюджетні моделі дисків.

___

У 2021 році покупці стали куди частіше звертати увагу на азіатські бренди автомобільних дисків, які пропонують якість не гіршу за європейські, але при тому коштують у 1,5-2 рази дешевше.

А велика кількість позитивних відгуків на продукцію брендів із Азії лише стимулює автомобілістів купувати.

Окрім ТОП-3 українські автолюбителі активно замовляють диски виробництва Allante та Borbet. Їхні бюджетні лінійки чудово виглядають на будь-яких авто і незмінно високої якості. Вибирайте нові диски для свого автомобіля і ви.