Скріншот з відео YouTube Сарненська Громада
На Сарненщині поряд з аварійним мостом через річку Горинь в селі Ремчиці планують збудувати новий. Про це стало відомо з порталу публічних закупівель ProZorro.

Служба автомобільних доріг області оголосила тендер на розроблення проєкту і 10 грудня відбулися торги. Йдеться про переправу, яку кілька років тому починали ремонтувати, а згодом це переросло у кримінальне провадження. Про це інформує Суспільне.

Служба автомобільних доріг області 23 листопада оголосила тендер на розроблення проєктно-кошторисної документації на будівництво мостового переходу через річку Горинь. Йдеться про новий міст в селі Ремчиці Сарненського району на автодорозі державного значення Городище – Рівне – Старокостянтинів поряд зі старим, уточнили журналістам в пресслужбі Службі автомобільних доріг області.

Як йдеться у тендерній документації, оприлюдненій на порталі ProZorro, підрядник має розробити проєкт на 1,74 кілометра дороги, в тому числі – міст завдовжки 298 метрів. Замовники вказали, що орієнтовна розрахункова вартість будівництва – 500 мільйонів гривень.

Участь в аукціоні 10 грудня взяло шість учасників. Служба автодоріг області готова була витрати на документацію 6 мільйонів гривень, це кошти з держбюджету. Столичне приватне підприємство «НВФ «МОСТОПРОЕКТ»» запропонував найменшу ціну – 3,9 мільйона гривень, відтак тепер очікує рішення про результат аукціону.

Якщо з переможцем укладуть договір, то він повинен виконати проєкт до 31 грудня 2022 року. Проєктант має також затвердити тимчасову схему організації дорожнього руху, визначити смуги відводу під автомобільну дорогу та ділянок, що потребують вилучення.

Читайте також: Родина лебедів оселилася на озері у селі на Рівненщині