Ішов на покращення, але раптово помер. 12-річний Ілля Омельчук ще у 2017 році лікувався в обласній дитячій лікарні. У хлопчика був гострий лейкоз. У день, коли дитині стало гірше, йому ввели новий препарат. Який за словами батьків і призвів до загибелі дитини. Його лікуючим лікарем на той час була Любов Краковян. Втім своєї вини лікарка не визнає, а судові засідання тягнуться уже 4 рік.

Хворий на гострий лейкоз 12-річний Ілля Омельчук міг би зараз жити, кажуть батки. Якби не халатне ставлення до маленького пацієнта лікарки. Через, яке 8 квітня 2017 року серце Іллі перестало битися. Батьки відразу ж подали до суду, аби винні у смерті дитини були покарані. Але судові засідання, тривають і нині. Цього разу представник відповідача заявив про відвід адвоката потерпілих.

Але Ірина Сенюта, яка є адвокатом потерпілих це заперечила.

Коли усі учасники процесу висловили свою думку з приводу цієї заяви суддя відправилася у нарадчу кімнату для прийняття рішення.

І лише після цього у судовій залі розпочали допитувати свідків. Щоб зрозуміти чи дійсно після введення дитині нового препарату хлопчику стало гірше. Та чиї саме дії призвели до смерті дитини.

Лікуючим лікарем на той час була Любов Краковян, яка за словами батьків дитини, погіршення самопочуття пацієнта не помітила. Хоча хлопчик почувався слабким. І в той же вечір його перевели до реанімації, де через декілька годин Ілля помер.

Що нарешті допитали свідків за цей час, каже батько Іллі, уже добре. Адже чи не кожне судове засідання перетворюється на балаган. Крім того чи не кожного разу клопотаннями та неявками сторона відповідача намагається справу затягнути. Наступний розгляд справи призначили на 22 березня. До слова у квітні 2022 року мине термін притягнення до відповідальності винних у смерті хлопчика.

Читайте також: У Рівному відсторонили від роботи начальника УЖКГ