У більшості чоловіків все нормально і з розміром, і з самооцінкою, але не можна забувати про те, що існує і меншість, яким в цьому відношенні не так пощастило.

Думаючи про сексуальні стосунки з потенційним партнером, жінка, так чи інакше, починає уявляти собі, якого розміру у нього пеніс. Стадія знайомства і цукерково-букетного періоду може бути неймовірно цікавою і романтичною, і ось настає момент перших сексуальних відносин, а у чоловіка - мікропеніс. Це може викликати у жінки німий шок, і не кожна відразу зрозуміє, як їй варто поводитися в такій ситуації.
Що повинна знати про Мікропеніс кожна жінка: 
1. Як правило, він нормально функціонує .У більшості випадків чоловіки з мікропенісом не відчувають труднощів з ерекцією і еякуляцією. Найбільш поширеною проблемою, пов'язаною з мікропенісом, є психологічний аспект даного питання і сексуальні тривоги, що виникли на цьому грунті. Так, пеніс може бути маленьким (а може бути навіть дуже маленьким), але при цьому він абсолютно нормально функціонує.
 2. Чоловікові складно попередити жінку заздалегідь .Чоловік, у якого маленький пеніс, розуміє, що йому необхідно поставити жінку до відома про цю особливість до моменту, коли вони опиняться в ліжку. Чоловіки розуміють, що приховувати правду не можна - це нечесно по відношенню до жінки, яка може закохатися, а потім випробувати потужне розчарування. Але при цьому далеко не у кожного повернеться язик почати цю розмову. Тому, якщо ти опинишся в подібній ситуації, не осуджуй свого партнера за приховування факту - його мовчання можна зрозуміти, що ти і повинна постаратися зробити. 3. Не бреши про те, що тобі добре з ним в ліжку, якщо насправді це не так. Деякі дівчата, щоб не образити почуття хлопця з мікропенісом, брешуть йому і кажуть, що у нього цілком нормальний розмір, і що в ліжку її все влаштовує. Об'єктивно він розуміє, що його намагаються втішити, і це ще болючіше б'є по його самооцінці. Найкраще сказати йому чесно, що ти не відчуваєш оргазм, але в його силах на це вплинути. Наприклад, після акту він може довести тебе до оргазму орально або за допомогою мастурбації (вібратори ще ніхто не відміняв).
 4. Ніколи не смійся над його розміром . Ніколи не дозволяй собі гострих і образливих висловлювань щодо розміру його пеніса. Необхідно ставитися шанобливо до людини незалежно від того, які особливості або недоліки у нього є.
5. Збільшити пеніс неможливо. Реальність така, що на сьогоднішній день не існує жодного дієвого методу збільшити пеніс. Хірургічні операції по збільшенню пеніса не дають значних результатів, при цьому є велика кількість ризиків, вони болючі і дорогі. Більш того, операція по збільшенню статевого члена може призвести до втрати чутливості, що в подальшому позначиться на здатності чоловіка відчувати задоволення від сексу.
 6. Не обговорюй цю особливість свого чоловіка в загальному колі. Навіть якщо тобі захочеться по секрету розповісти подрузі, яка, нехай нечасто, але все ж спілкується з твоїм обранцем - не роби цього. Може трапитися так, що ви незабаром розлучитеся, подруга проговориться (або ти сама розкажеш про все з помсти), і поповзуть плітки, які в кінцевому підсумку можуть дійти до володаря мікропеніса. Мало того, що людина відчує себе приниженим, це може відбитися на його самооцінці і зруйнувати його подальше сексуальне життя, а разом з тим і надії на сім'ю. Ніколи не обговорюй мікропеніс свого чоловіка в колі спільних знайомих. Ніколи.

7. Деякі власники мікропеніса мають незвичайні сексуальні фантазії .Часто чоловік, у якого маленький пеніс, намагається компенсувати цю несправедливість і шукає сексуальне задоволення в незвичних речах або ситуаціях. Так, власники мікропенісу часто мають фетиші, і навряд чи хтось може їх за це засудити (як, власне, і володарів середньостатистичних пенісів - право на фетиш має кожен). 8. Секс з мікропенісом може бути хорошим. У багатьох хлопців з мікропенісом є проблеми на сексуальному грунті, але правда також у тому, що, не дивлячись на це, вони можуть успішно як отримувати задоволення від сексу, так і доставляти його - все залежить від людини, його досвіду, знань і умінь. Якщо чоловік по-справжньому любить свою жінку, то він зробить все можливе, щоб задовольнити її потреби в сексі.