Екоінспекція висунула претензії Березневодоканалу, через те, що у них майже не працюють очисні споруди. Через це забруднюється річка Случ. Коментуючи цю тему, в Екоінспекції кажуть, що ця проблема глобальна по водоканалам Рівненщини, крім міста Рівного, тому потрібні суттєві зміни.

Під час традиційного брифінгу це питання прокоментував Сергій Подолін:

"Перевіркою проведеною державною інспекцією Поліського округу виявлено не достатню ефективність роботи очисних споруд КП "Березнівський водоканал". І ці речі у свій час привели до забруднення річки Случ. Хочу наголосити, що безпечне функціонування очисних споруд - це є зоною відповідальності місцевих органів влади (міст, смт., безпосередньо ОТГ, де вони знаходяться або місцевих громад). Тобто вони повинні ці речі слідкувати і відповідно знаходити фінансування. Крім того, хочу наголосити, що з "екологічних" коштів за останній період постійно виділяються кошти на такі проекти, які пов'язані з тими речами, які я сьогодні наголошував.

Ми повинні розуміти, що більшість очисних споруд, які є в області, були побудовані ще за радянських часів і відповідно потребують вкладання коштів і реконструкції згідно сьогодення. Обласна державна адміністрація постійно цими питаннями займається. Активно пробуємо, і є можливість, виділяємо кошти з обласного бюджету"

Також перший заступник голови Рівне нської ОДА зазначив, що у цьому році було виділено кошти на очисні споруди по Рокитно та іншим територіях. За останній декілька років, проведено близько 16 ремонтів ремонтів і капітальних речей, які пов'язані із покращенням роботи очисних споруд у Рівне нській області.

"Що стосується Березне, хочу проінформувати, що там є уже 80% готовності. Сьогодні вже починається пусконаладжувальні роботи. Ми маємо при повній готовності у добу 1500 м. кб. пропускної можливості даних очисних споруд. Вартість загальна поекту - це доволі така велика значна сума 44 мільйона гривень. По плану, я думаю, що до кінця року ми ці речі будемо бачити, що вони будуть готові. Інформував голова міста, десь до жовтня обіцяв, що жовтень - листопад, очисні споруди будуть працювати уже по-іншому і відповідно екологія буде покращена, у тому числі і на території Березнівсього району.", - розповів Сергій Подолін.

Також він додав, що в Рівне нській ОДА знають про екологічну ситуацію в Рівне нській області, адже виділяють кошти і на наукові дослідження стану річок.

Читайте також: Екологи наклали штраф на водоканал через забруднення річки Случ