Водойма у Гідропарку Рівного зацвіла. Блакитно-зеленими кольорами. Рівняни припускають, що це підприємства забруднюють воду своїми відходами. Однак, спеціалісти Рівнеобводоканалу розвіяли цей міф. Кажуть, все це через водорості. То чому водойми у Рівному цвітуть і гине риба в озері - з'ясовувала Вікторія Петренко.

Мертва риба, неприємний запах, блакитно-зелені розводи на воді. Відео рівняни відзняли на озері у Гідропарку і виклали у соціальній мережі. Вони стурбовані станом цієї водойми. Працівники Рівне ноблводоканалу відреагували і взяли проби води у Гідропарку. Кажуть, вона в нормі, це звичайні водорості.

Не лякає колір води і запах водойми у Гідропарку і рибалок. Вони все одно із задовленням приходять сюди рибалити.

Кажуть, цвітіння води в цей період не дивина. Та й риба клює.

Спеціалісти Рівне облводоканалу додають, цвітіння води найчастіше буває в застояній воді. Так от як в Гідропарку. Це сезонне явище. І наразі ситуація не критична.

Втім, рівненські екологи зазначають протилежне, озеро у Гідропарку є притокою річки Устя. І вода з цієї водойми напряму потрапляє в річку. І це не дуже добре.

Всі погоджуються, що чекати поки водорості перецвітуть не вихід. Оскільки, незважаючи на показники, що вода в нормі, мертва риба таки вспливає, - і це безперечний факт. А потім все це потрапляє в річку Устя. Найменше, що зараз можна зробити, кажуть екологи, - це провести аерацію, тобто штучно збагатити воду киснем, аби хоча б риба мала чим дихати. Але чи зроблять це на Гідропарку - поки не відомо. Спеціалісти ще мають це питання довивчити.

Читайте також: У Рівне нській області триває модернізація газових мереж (ФОТО)