5 липня 2020 року в неділю відбудеться напівтіньове затемнення Місяця в Козерозі. Воно нарешті закриє річний коридор затемнень, який тривав рівно місяць.

 Побачити це затемнення можна буде тільки на території Південної та Північній Америки, а також в деяких країнах Африки.

З точки зору астрономії останнє затемнення літа 2020 року, практично нічим не відрізняється від звичайного повного місяця - вісь місячних вузлів буде перебувати на відстані 16 градусів від Місяця і Сонця. Але з точки зору астрології затемнення безсумнівно важливе.
 
Затемнення 5 липня відбудеться на осі Рак-Козеріг. Ці зодіакальні знаки відповідають за найважливіші сфери нашого життя - Рак - за будинок і сім'ю, а Козеріг - за роботу і кар'єру. Відповідно, проблеми і кризові ситуації, викликані затемненням 5 липня, будуть зачіпати зв'язку цих сторін життя.
 
Цього разу разом з Місяцем в сузір'ї Козерога розташувалися три повільні планети - Юпітер, Сатурн і Плутон, які знаходяться в ретроградному русі. Крім того, Юпітер і Плутон все ще знаходяться в з'єднанні, точна фаза якого була 30 червня. Також і Меркурій все ще продовжує задкувати назад в знаку Рака, що не додає оптимізму в прогноз цього затемнення.
 
 
Таке положення планет на момент повного місяця говорить про те, що багато наших починання будуть приречені на провал. Це, звичайно, не означає, що треба опустити руки і смиренно чекати, коли всі проблеми вирішаться без нашої участі. Але в день затемнення 5 липня, а також 3 дні до і три дні після потрібно набратися терпіння і сподіватися тільки на себе навіть в вирішеннях звичайних життєвих питань.
 
І якщо вже зірки не рекомендують починати в цей час щось нове, то можна проаналізувати минулі вдалі і невдалі моменти життя. Для початку потрібно пробачити себе за допущені помилки, забути про власні промахи і зрозуміти, що досвід не може бути позитивним, або негативним - все залежить від нашого ставлення до тієї чи іншої ситуації. У дні місячних затемнень у багатьох загострюється інтуїція - саме внутрішній голос допоможе розібратися з давніми проблемами, і намітити шляхи виправлення.