фото ілюстративне
Сьогодні навіть школярі знають, що секс повинен бути безпечним. Але багато дорослих людей, виявляються, нехтують використанням кондомів. Вони мотивують це тим, що секс в презервативі - «ніякий», і таких відчуттів, як без гумової перепони, вони не отримують. Так чи можна зробити секс з презервативом приємніше?

Вибирайте правильно

В першу чергу, потрібно вибрати саме ті презервативи, які підійдуть саме вам. Ви ніколи не замислювалися, чому ціна на кондоми така різна? Все залежить від матеріалів, технології виготовлення і якості виробу, одержуваного в кінцевому підсумку. Є презервативи за «три копійки» - вони будуть виконувати свою функцію, але дійсно будуть вельми «помітні» чутливими статевими органами. Є середній клас, який підходить багатьом. А є дорогі вироби, що не відчуваються зовсім і виконані з якісних матеріалів. У деяких людей є алергія на латекс, тому з латексними виробами потрібно бути особливо обережними, хоча вони зарекомендували себе як найбільш міцні. Гума сьогодні практично не застосовується, замість неї використовують силікон, поліуретан, поліізопрен та інше. Крім матеріалу, зверніть увагу на товщину. Якщо ви дійсно відчуваєте «гумку» під час статевого акту, вибирайте найтонші вироби, маркує як «Ultra Thin», «Sensitive» і т.п.

Розмір

Важливий і розмір - він безпосередньо залежить від розміру статевого члена чоловіка. Занадто тісний презерватив на великому пенісі може порватися, а надто вільний на маленькому - сповзти. Презервативи маркуються аналогічно розмірами одягу - S, M, L, XL або якимось подібним чином (standard, extra і т.п.). Є кондоми зі «спецефектами» - пухирцями, ребрами і желобками, вусиками, зі спеціальними мастилами (охолоджуюча або розігріває), кольорові і світяться в темряві.

Не нехтуйте мастилом

Майже всі презервативи вже оброблені спеціальним мастилом для більш легкого проникнення і приємних відчуттів. Але можна використовувати лубрикант додатково. Це запобіжить сухості і дискомфорту, і навіть хворобливі відчуття, які можуть виникати через інтенсивне тертя латексу на слизову оболонку піхви, а також від нестачі природного мастила.

ВАЖЛИВО: деякі різновиди мастил несумісні з матеріалами для презервативів, тому обов'язково шукайте відповідне позначення на упаковці.

Експериментуйте

Презерватив не повинен бути для вас і вашого партнера тягарем. Ви можете відвести йому нову роль, використовуючи в якості експериментів. Що якщо зайнятися сексом в непроглядній темряві, використовуючи вироби,які світяться? А презервативи з різними ароматами і смаками стануть відмінним доповненням (для жінки) до орального сексу. Експериментуйте з тим, як саме ви одягаєте кондом - для цього можна використовувати рот партнерки, улоговинку на грудях або навіть пальці ніг. А можна і зовсім використовувати «екстремальні» ребристі варіанти з пухирцями.

Вибирайте правильні пози

Для найбільш яскравих відчуттів під час сексу з презервативом краще вибирати пози, коли досягається найбільша тіснота і тертя, а також стимулюється точка G у жінки. Серед таких позицій - не тільки наїзниця і doggy style, а й незаслужено забута всіма місіонерська поза, з урахуванням того, що ноги партнерки будуть закинуті вгору. В цілому ж, можна вибрати з багатьох поз саме ту, в якій вам буде найбільш комфортно.