Коли заходить мова про роль розмірів в інтимній сфері, чоловіки відчувають себе в центрі уваги. І даремно! Виявляється, що і розміри піхви мають значення. І тут деякі представники сильної половини нерідко виявляються у владі безглуздих міфів щодо своїх обраниць.

Міфи

Так, найбільш поширений міф про, нібито, існуючої залежності глибини і ширини піхви від активності статевого життя і кількості партнерів. Це вкрай безглузда помилка! Точно так же, як і член у чоловіка - даність йому природою, так і жінки народжуються з піхвами абсолютно різними за глибиною.

У збудженому стані жінки довжина піхви складає в середньому від 7,5 до 13 см, а ширина така, що туди входять 2-3 пальці. У стані збудження дві третини піхви здатні витягуватися ще на 5 см і розширюватися до 5 см.

Іноді можна чути про "нескінченну розтяжность піхви". Можливо, так воно і є. При статевому збудженні одна третина її верхньої частини звужується внаслідок припливу крові, і тканини піхви стають пружними і еластичними. Завдяки цьому піхва щільно охоплює член,який вводиться. Тому товщина статевого члена не має того значення, яке надають їй більшість чоловіків. Піхва настільки еластична, що може пристосовуватися до пеніса будь-якого розміру. Є навіть поняття - піхвова акомодація, яка означає, що при постійному партнерові піхву жінки пристосовується до розмірів члена цього чоловіка.

Хоча і немає суворої залежності між зростом жінки і розмірами піхви, все ж великі розміри дещо частіше зустрічаються у високих, а малі - у жінок низького зросту. Однак за даними акушерів-гінекологів зустрічаються жінки низького зросту (менше 150 см), у яких глибина піхви дорівнює 11- 14 см, і, навпаки, високі жінки, у яких вона була невелика. Наприклад, при зрості понад 170 см. - 6-8 см.

Незначні зміни розмірів піхви протягом життя можливі: може зменшитися глибина піхви - але це може бути результатом пологів або штучного переривання вагітності, в слідстві, яких "опускається" матка, але однозначно ніяк не пов'язане зі статевою активністю жінки! Так само у жінок, байдужих до статевого життя, і у тих, хто відчуває труднощі в досягненні оргазму (або зовсім не відчувають його), спостерігається атрофія м'язів піхви: вона ніби як лінується, не хоче охоплювати стовбур члена, і знаходиться в вічно розслабленому стані , і тому створюється враження, що воно дуже широка.

Якщо порівняти середні розміри пеніса і піхви, то виявиться, що вони ідеально підігнані, точно підходять один до одного. Незважаючи на це, багато чоловіків віддають перевагу жінкам з вузькою, маленькою піхвою, як у дів. Але якщо партнер відчуває піхву жінки, як невелику і тісну, незалежно від довжини введеного члена, значить, вона недостатньо збуджена і ще не готова до зносин.

Ще частіше зустрічається розширення піхви після пологів. Це пов'язано з тим, що після пологів стінки піхви на деякий час розслабляються. Це може провокувати психологічні проблеми в сім'ї та охолодження між подружжям.

Чоловік може зіткнутися з ослабленням статевої чутливості через недостатній обхвату статевого члена внаслідок розширення піхви. Для відновлення тонусу піхви жінкам необхідно обов'язково робити спеціальну гімнастику. Причому, робити її необхідно як під час вагітності, так і після пологів (вже через 7-10 днів після пологів). Йдеться про спеціальні вправи Кегеля. Подолати ці незручності багато в чому може допомогти і техніка статевих зносин.