Відеокарта
Відеокарта — це електронна деталь комп'ютера, яка генерує і обробляє зображення, які потім виводяться на екран пристрою. Від якості і технічних характеристик цього функціонального елемента залежать продуктивність персонального комп'ютера, зручність перегляду фільмів та ігор.

При виборі відеокарти для свого ПК у багатьох виникають труднощі, адже сучасні виробники пропонують велике різноманіття моделей, серед якого неважко загубитись.

Важливі технічні характеристики відеокарт

Щоб уникнути помилок, краще відразу розібратись у тому, якими бувають відеокарти і які їх характеристики є ключовими. Існує два основних типи пристроїв:

  • дискретні;
  • інтегровані.

Дискретні моделі — це окремий слот, який під'єднується до материнської плати і значно збільшує можливості графіки ПК при перегляді відеофайлів і відтворенні комп'ютерних ігор. Інтегрована відеокарта вже вбудована в материнку і продається разом з нею. Це хороший спосіб зекономити у тому випадку, коли комп'ютерна техніка використовується переважно для роботи з офісними програмами, перегляду веб-сторінок і базових функцій. Якщо ви фанатієте від комп'ютерних ігор, то краще надати перевагу дискретним моделям.

Перед тим як купити відеокарту за посиланням allo.ua/ru/videokarty/, необхідно врахувати такий параметр, як частота GPU. Від нього залежать обробка зображень і зниження навантаження на процесор. Чим вищий цей показник, тим швидше буде відбуватись обробка даних. У кожної моделі є об'єм пам'яті, яка використовується для зберігання тимчасових даних. Тут враховуються частота, ширина шини, а також тип і об'єм.

Тип пам'яті маркується як DDR і GDDR, кожен з них має поруч цифровий показник, чим він більший, тим вище тактова частота, а відповідно, і продуктивність пристрою. Наприклад, для тих, хто захоплюється іграми, краще обрати відеокарту GDDR. Продуктивність і швидкість роботи пристрою також залежать від ширини шини: чим вищий цей показник, тим більшу кількість даних карта зможе передавати за одиницю часу.

Основні критерії вибору відеокарти

Перше, що треба визначити, — для яких цілей буде використовуватись ПК. Якщо це здебільшого офісна робота і серфінг по мережі, то достатньо базового набору характеристик. Якщо ви плануєте грати у комп'ютерні ігри чи працювати з великими об'ємами відеоматеріалів, то краще звернути увагу на моделі з більш прогресивними характеристиками: вони дозволять швидко впоратись з подібними завданнями. Не нехтуйте порадами спеціалістів і орієнтуйтесь на власні потреби.