Лесбіянок як правило збуджують виключно жінки, тоді як гетеросексуальних жінок можуть хвилювати, як чоловіки, так і жінки, з'ясувалося в ході дослідження, проведеного британськими вченими.

Дослідники з Університету Ессекса опитали 345 жінок про їх сексуальні переваги і порівняли це з випробовуваним ними збудженням, коли їм демонстрували відео з красивими чоловіки і жінками. З'ясувалося, що 28% гетеросексуальних жінок в основному збуджуються від виду чоловіків, тоді як серед лесбіянок показник збудження від жінок становить 68%. Під час експериментів дослідники вимірювали збудження жінок за допомогою пристрою стеження за оком, а також зчитували фізичні і психологічні показники сексуального збудження.

"Вражаючий результат"

Керівник дослідження Герульф Рігер зізнався, що результат, який показує, що лесбіянок переважно збуджують тільки жінки, вразив його. За його словами, характер їх збудження схожий з чоловічим. Для чоловіків властиво хвилюватися у відповідності зі своєю заявленою сексуальною спрямованістю, коли геїв збуджують виключно чоловіки, а гетеросексуалів - тільки жінки. "У минулому ми думали, що всі жінки збуджуються від обох статей.

Дивно, що це не так", - говорить учений.

Її тіло

За словами Рігер, поки достеменно невідомо чому лесбіянки в основному збуджуються тільки від жінок, але, можливо, це пов'язано з тестостероном, який отримують дівчатка в утробі матері. Можливо, сказав він, жінки, на яких вплинув тестостерон на початку їх знаходження в утробі, своєю сексуальною поведінкою більше схожі на чоловіків, але це поки не було доведено. За його словами, аналогічна поведінка було помічено у мавп. Рігер сказав, що, за результатами дослідження можна зробити висновок, що хоча більшість жінок вважають себе гетеросексуальними, коли доходить до того, що їх збуджує, вони виявляються або бісексуальні, або гомосексуальні, але ніколи не повністю гетеросексуальні ". Він підкреслив, що результати дослідження не говорять про те, що жінки придушують свої сексуальні переваги, але це скоріше показник того, що їх сексуальність більш багатогранна. "У тому, що стосується гетеросексуальних жінок і їх сексуального збудження, існує певний розрив між тим, що говорить мені жінка, і тим, як поводиться її тіло", - зізнається вчений. За його словами, жіноча сексуальність - це зовсім інший і загадковий світ.