Напевно і у вашому житті знайдеться чимало прикладів, коли відносини псувалися через те, що один з партнерів зациклювався на власних відчуттях в сексі, забувши про те, що задоволення від процесу повинні отримувати двоє людей.

І найгірше, коли людина вам дійсно дорогий, але ви ніяк не можете змиритися з тим що, він лінується в ліжку або виконує свої обов'язки абияк. Чи є спосіб вирішити цю проблему мирно, не вдаючись до крайніх заходів? Психологи запевняють, що так.

А побалакати?

«Розмовляйте, розмовляйте і ще раз розмовляйте», - рекомендують фахівці. Адже, здавалося б, що простіше - якщо є проблема, то її можна обговорити з партнером, знайти рішення, яке буде влаштовувати вас двох, і назавжди позбутися від того, що доставляло вам дискомфорт. Але, як виявилося, багатьом жінкам дуже складно піднімати тему сексу, вони вважають, що обранець повинен розуміти їх з півслова і з півпогляду, так навіщо ж промовляти очевидні речі. Але повірте, це може бути цілком очевидно для вас, але не для вашого кавалера. Якщо ви не розповідаєте про свої почуття, що не озвучуєте якісь претензії і не даєте ніяких рекомендацій, як можна виправити ситуацію, то ваш благовірний і далі буде робити те, що вважає за потрібне. «Раз мовчить, значить всім задоволена», - думка більшості чоловіків щодо своїх дам. Звичайно, в якийсь момент ви можете вибухнути і, наговорив купу гидот, піти, голосно грюкнувши дверима. Але краще не доводити до такого і регулярно обговорювати те, що вас не влаштовує (в тому числі і в ліжку). Тільки не підносите це як образу, а запропонуйте вашому обранцеві урізноманітнити процес, щоб ви з ним змогли отримати ще більше емоцій під час близькості. Повірте, рідко який чоловік відмовиться від експериментів, тим більше коли ініціатива виходить від дами. Тільки не йдіть на жертви - відразу ж позначте кордон і озвучте, що для вас прийнятно в сексі, а що ні (тим самим ви спочатку встановіть правила гри, які будуть оптимальні для вас обох).

Ніякого обману

Навіть якщо ви боїтеся образити кавалера або просто хочете зробити йому приємне, ні в якому разі не імітуйте оргазм, якщо насправді не відчули нічого схожого. В іншому випадку ваш партнер зовсім розслабиться і вирішить, що йому не потрібно докладати зусиль в сексі, ви і так всім абсолютно задоволені. Якщо ви розумієте, що до яскравого фіналу вам далеко, а ваш кавалер вже десь поруч і готовий перервати процес, просто відсторониться і спробуйте переключити його увагу на себе. Також поясніть йому (бажано до початку процесу), що вам потрібно трохи більше часу, тому що жіночий організм набагато складніше і без підготовчого етапу у вигляді прелюдій, наприклад, вам не обійтися. За цей час ви встигнете налаштуватися, а чоловік, відповідно, трохи сповільниться і підлаштується під ваш ритм.

Швидше вище сильніше

Щоб не мучитися під час інтимного процесу від того, що ваш чоловік ніяк не може підлаштуватися під ваші потреби, просто спробуйте взяти на себе роль штурмана і наочно йому показати, як і де вас потрібно пестити, щоб довести до фіналу. Можливо, ваш обранець і радий би намагатися, але він просто не знає, де натиснути, погладити або поцілувати, щоб ви отримали яскраві емоції. Він діє за натхненням, а в підсумку виходить, що виглядає в ваших очах таким собі егоїстом, нездатним задовольнити жінку. Тому якщо відчуваєте, що події розвиваються не так, як вам би того хотілося, просто м'яко направте вашого чоловіка. Повірте, він це оцінить і наступного разу буде намагатися ще більше.

Емоційна близькість

Якщо між партнерами немає емоційного зв'язку, то не дивно, що вони ніяк не можуть знайти точки дотику (в тому числі і в ліжку). Психологи стверджують, що близькість з партнером, до якого ви відчуваєте не тільки фізичне, а й емоційний потяг, набагато яскравіше, ніж просто секс без любові і прихильності. Як тільки ви зближаєтеся з людиною, вам хочеться зробити все від вас залежне, щоб доставити йому максимальне задоволення. І вашому обранцеві, повірте, хочеться те ж саме. Тому якщо ви відчуваєте, що чоловік почав лінуватися або виконувати акробатичні па без особливої пристрасті і бажання, то спробуйте на час залишити любовні ігри і переключитися на щось інше. Знайдіть заняття, яке буде цікаво вам обом і яке допоможе вам краще пізнати один одного (не так важливо, чи давно ви перебуваєте у відносинах або тільки почали зустрічатися, все одно напевно ви не все знаєте один про одного). І секс теж може набриднути, тому фахівці рекомендують продумати спільне дозвілля таким чином, щоб зробити ваше спілкування не тільки приємним і комфортним, але і корисним.

«За все тобі дякую»

Згадайте, чи давно ви дякували свого партнера і говорили йому компліменти? Ми не маємо на увазі неприкриті лестощі, а саме щирі слова подяки, якщо чоловік зробив щось дійсно варте. Іншими словами, як тільки ви на власному прикладі почнете показувати, як важливо підтримувати свою другу половинку, мотивувати і акцентувати увагу на перевагах, так і ваш обранець поступово почне робити те ж саме. Йому захочеться дати вам якомога більше (в першу чергу приємні емоції), щоб ще раз почути від вас слова подяки і підтримки. Чоловікам дуже важливо усвідомлювати, що їх жінка цінує і ніколи не зрадить. Не позбавляйте свого благовірного такої радості, і ви побачите, як ваше життя (сексуальна в тому числі) почне змінюватися на краще.

Найкращий у світі

І ще раз не зайвим буде нагадати про важливість компліментів. Ваш обранець повинен відчувати, що він для вас найкращий - і тоді він зробить все можливе і неможливе, щоб дійсно відповідати даним статусу. А якщо ви не висловлюєте ніяких емоцій по відношенню до нього або дозволяєте собі публічно його принижувати і ображати, то не дивно, що чоловік вважатиме за краще не проявляти активність, а зациклиться на власному егоїзмі. І дійсно, навіщо йому намагатися, якщо він для вас все одно один з багатьох, дуже посередня особистість, з якою можна не панькатися. Щоб позбутися від «постільного егоїста», сексологи рекомендують вам почати з себе, переглянути своє ставлення до партнера і акцентувати увагу на його перевагах, а не недоліки.

"Давай пограємо?"

Якщо вам попався чоловік, який швидко збуджується і швидко згасає (вважаючи за краще берегти сили для самого головного - себе коханого), то в даному випадку допоможе жіноча мудрість і хитрість. Так, наприклад, сексологи рекомендують не накидатися на партнера зі звинуваченнями в черствості і егоїзмі, а спробувати зацікавити його, щоб він і сам захотів проявляти активність в ліжку. Як це можна зробити? Запропонуйте йому пограти. Але тільки ролі (і для нього, і для себе) розпишіть заздалегідь, щоб він не «зламався» на імпровізації і не зіпсував весь процес. Покажіть вашому обранцеві сценарій і запропонуйте внести якісь корективи, якщо він вважатиме це за необхідне. Однак в більшості випадків чоловіків цілком влаштовує запропонований варіант, вони включаються в гру і намагаються зробити все можливе, щоб ви отримали максимальне задоволення.