Більшість сприймає оральний секс як більш безпечну версію класичного інтимного процесу, проте і тут є свої труднощі. Головною проблемою є захворювання, що передаються статевим шляхом, так як контакт зі слизовою партнера все ж відбувається. З чим же можна зіткнутися під час оральних ласк і що робити, щоб не займати чергу у венеролога?

ВПЛ

Одна з найнеприємніших проблем, з якою стикаються любителі орального сексу - вірус папіломи людини. На даний момент відомо приблизно 100 різновидів вірусу, який може привести до раку шийки матки. Часто симптомом вірусу є м'які освіти на геніталіях, позбутися від них можна лише хірургічним шляхом. Ризик заразитися виникає зі зростаючим числом сексуальних партнерів.

Герпес

Оральний герпес знайомий багатьом - під час звичайної застуди навколо рота з'являються виразки, а ось генітальний герпес можна отримати тільки шляхом контакту з геніталіями сексуального партнера. При будь-якій підозрі на хворобу у партнера від будь-якого виду сексу краще відмовитися, ризик заразитися майже стовідсотковий.

Гепатит В, С, гонорея

У даних хвороб є загальний збудник - бактерія, яка потрапляє в організм разом з тілесними рідинами. Оральний секс також може стати причиною зараження, так що будьте вкрай уважні до людини, з яким наважуєтеся на інтимний експеримент. Якщо на поверхні своєї шкіри ви помічаєте ранку, від будь-якого контакту краще відмовитися - це той випадок, коли потрібно перестрахуватися.

ВІЛ

Самим малоймовірним залишається факт зараження ВІЛ шляхом орального сексу, і все ж не варто відкидати ймовірність. Якщо ви чергуєте класичний і оральний секс, при цьому ви знаєте про наявність у себе ранок або кровоточивих ясен - інфекції нічого не варто потрапити в ваш організм.

Що ж робити?

Ні, не потрібно відмовляти в задоволенні порадувати себе і партнера оральними ласками, але не будемо забувати про захист:

 

  • Чим менше ви вступаєте в контакт з тілесними рідинами партнера, тим менше ваші шанси отримати неприємну інфекцію.
  • Займайтеся сексом тільки переконавшись, що ні у вас, ні у партнера немає ранок у роті або на геніталіях.
  • Використовуйте презерватив навіть під час орального сексу, так ви знизите ймовірність заразитися до мінімуму.