Ексміністерка охорони здоров'я написала про те, що за активістами та військовими, МВС веде стеження. Вчора про це заявили представники організації С14. Як повідомляє Ульяна Супрун, пов'язано це з вбивством журналіста Павла Шеремета. Також активіст Євген Карась заявив про це на брифінгу:

Департамент стратегічних розслідувань Нацполіції міг стежити за громадськими активістами і ветеранськими організаціями та негласно збирати інформацію про їхнє фінансування. Про це заявляє лідер організації "С14" та руху "Суспільство майбутнього" Євген Карась в інтерв'ю. 5 каналу. Відео ТУТ.

Пан Євген опублікував документ, власне, якій за його словами підтверджує стеження за цими особами правоохоронцями: 

В опублікованому переліку ми віднайши рівнянина, підприємця Антона Барановського. Відомо, що він є заступником керівника ГО "Січ 14". Зв'язатись з паном Антоном наразі нашим журналістам не вдалось, адже за його номером телефону опублікованому у відкритих реєстрах - особа повідомила, що не знає такого чоловіка. 

В ГУНП Рівне нської області журналістам сайту Rivne1.tv розповіли, що не володіють інформацією стосовно поширених даних активістами. 

Втім, опубліковану інформацію прокоментували Водночас речник МВС Артем Шевченко у коментарі «Громадському» зазначив, що не вважає оприлюднення цієї інформації незаконним.

Якщо є ознаки порушення прав людини у цій роботі — треба звертатися до прокуратури, яка має повноваження покарати порушників-поліцейських. Не бачу тут ознак документа, бодай з мінімальною достовірністю. Це може бути все, що завгодно, — заявив Шевченко.

За словами представника МВС, деякі з цих осіб перебувають під слідством і хочуть видати себе за «жертв переслідування».