На Рівненщині триває обговорення можливого адміністративного устрою області. Точніше у сільських та селищних радах, а також на районному рівні приймають рішення з проханням залишити існуючі ОТГ.

 За новим планом адміністративного устрою Рівне нщини, який нещодавно представили в облдержадміністрації, у Володимирецькому районі передбачено дві об'єднані територіальні громади - Володимирецька та Вараська.

З цього приводу у Володимирці провели засідання робочої групи, на якому жителі району висловили своє бачення перспективного плану. У першу чергу учасників обурив той факт, що пропонований план не враховує уже створені в районі ОТГ – Антонівську, Полицьку, Рафалівську та Каноницьку. Вони остаточно оформились після минулорічних виборів 22 грудня, завершивши процес об’єднання.

Тож після тривалих обговорень присутні підтримали план формування 6 громад, які включають, окрім Володимирецької та Вараської, уже створені Антонівську, Полицьку, Рафалівську та Каноницьку. Саме це рішення планують передати в обласну адміністрацію.

Схожа проблема виникла і у Березнівському районі, де за планом тепер бачать одну ОТГ.

З цього приводу голови кількох сільських рад, а саме - Соснівської, Малинської, Зірненської, Моквинської, Губківської, Вітковицько, Балашівської та інших - підписали колективне звернення з проханням залишити незмінним попередній перспективний план з Березнівською, Соснівською, Малинською ОТГ.

Нагадаємо, вже кілька днів в області триває обговорення нового плану. Втім, на місцях новою картою не задоволені, бо ж вона передбачає укрупнення вже існуючих громад.

Читайте також: Повстання громад: на Рівне нщині мають залишитись всі створені ОТГ