Для всіх жінок важливим у житті є поява дитини. І в більшості випадків усіх одразу турбує питання виховання, адже воно починається із першого дня появи малюка на світ. Астрологія має свої відповіді на це запитання і цікаве в тому, що для кожного знаку зодіаку вони свої.

Матусі Овни

Овен – це образ матері-войовниці, справжньої захисниці. Жінка, яка народилася під цим знаком, вважає основним своїм завданням гарантувати безпеку дитини. Вона дуже турботлива й часом нав’язливо. Настільки, що від неї можна почути: “Синку, вдягни шапку!” А синкові вже давно за 40… У своїх дітях матусі-Овни, насамперед, прагнуть виховати лідерські якості, честолюбство і заповзятливість.

Матусі Тельці

Тельці, мабуть, один із найбільш чадолюбних знаків зодіаку. Їм властиві доброта, турбота і неймовірне терпіння. Та що там казати! Матусі-Тельці просто обожнюють малечу і завдяки вродженим здібностям вихователя мають міцні зв’язки з нею. У своїх дітях вони понад усе прагнуть виховати любов до творчості, розвинути фінансовий талант і такі прекрасні риси, як доброту та чуйність.

Матусі Близнюки

Представники цього знаку славляться своєю контактністю, інформованістю та гнучкістю. Такі мами сміливо можуть претендувати на роль розумного вихователя. І здатні розвивати інтелектуальні здібності, комунікабельність, почуття гумору дитини і вміння обходити “гострі кути”. Матусі-Близнюки – чудово знають, чому навчити малечу. Щоправда, інколи бувають трохи поверхневими.

Матусі Раки

Рак – символ родини. Тому материнський інстинкт у жінок цього знаку дуже розвинений. Прекрасні Раки володіють природнім талантом вихователя і педагога. І справді люблять маленьких бешкетників і не тільки своїх. До дітлахів вони виявляють неабияку чуйність, доброту, турботу й увагу. Та з величезним задоволенням проводять час із ними, балують і доглядають. Тож не дивно, що й діти у таких мам виростають ніжними, люблячими та прив’язаними до своїх батьків.

Матусі Леви

Леви – хороші вихователі. Діти – предмет їхньої гордості, і це говорить багато про що. Матусі-Леви хочуть, аби їхня дитина була найкращою у всьому, тому намагаються дати їй всебічний розвиток – як фізичний, так і розумовий. У своїй малечі представники цього знаку виховують такі якості, як благородство, чесність і щирість. Леви – добрі мами, однак дещо егоцентричні, що також може передатися дітям.

Матусі Діви

Діви – непогані педагоги. Виховуючи дітей, особливу увагу приділяють їхньому розумовому розвитку. Жінки цього знаку уважні, дбайливі та дуже акуратні. Тому вони навчать своїх синів і доньок виконувати всі правила й розпорядки, намагатимуться виростити в них завзяття, старанність, увагу і такт. Матері-Діви дуже самовіддані та можуть себе повністю присвятити служінню власній дитині.

Матусі Терези

Це дуже ласкава та ніжна мама. Передусім, вона намагається розвинути у своїй дитині смак і почуття прекрасного. Окрім того, плекає в малечі прагнення до миролюбства й пошуку компромісів. Така мама дуже дбайлива. Хоча, звичайно, за ступенем турботи серйозно поступається передовикам, – Ракам і Тельцям.

Матусі Скорпіони

Мама-Скорпіон – терплячий вихователь із розвиненим материнським інстинктом. Жінки цього знаку зодіаку відрізняються неймовірною чуйністю. Вони емоційно сприйнятливі, але водночас великі власники. Чудово вміють дбати, няньчитися і бажають дати малечі все. У своїй дитині виховують силу характеру, мужність і заповзятливість.

Матусі Стрільці

Матуся цього знаку – дуже жаліслива та милосердна, щоправда, її не назвеш надзвичайно дбайливою. Основним завданням свого виховання вона вважає розширення горизонтів дитини. Своїй малечі мами-Стрільці прагнуть дати найкращу освіту, духовний та спортивний розвиток тощо. І, звісно ж, хочуть зробити з них гідних особистостей, тому намагаються прищепити їм справедливість, щедрість і благородство.

Матусі Козероги

Козеріг, напевно, найменш плодовитий знак. Як правило, його представники дітей дуже ретельно планують. Ті, хто наважуються народити, стають відповідальними матерями, які використовують розумні, раціональні методи виховання. Як основну форму матусі-Козероги використовують переконання. А дітям намагаються прищепити дисципліну, працьовитість, цілеспрямованість і прагнення зробити кар’єру. Усе б нічого, але з боку таких мам малечі може бракувати вияву емоцій та почуттів.

Матусі Водолії

Мами цього знаку теж не дуже люблять няньчитися з малими дітьми, але як вихователі прагнуть розвинути в дитині неординарність, інтуїцію і винахідливість. Аби виростити хорошу людину, культивують у малечі вірність, щирість та альтруїзм. Матусі-Водолії дуже стараються, але часом їм може бракувати методичності. Тож форми їхнього виховання іноді можуть бути занадто незвичайними, новаторськими.

Матусі Риби

Риби – дуже відповідальні, неймовірно добрі, турботливі й чуйні мами. Вони хочуть бути найкращими, але ризикують потурати всім примхам дитини. Мами-Риби бажають своїй малечі хорошого, гідного майбутнього, тому намагаються виховати в ній відчуття власності, ощадливість і економність, розвинути уяву і працьовитість. 

Джерело