Новорічні вихідні... і у водіїв маршрутних таксі. 1 та 2 січня рівняни скаржились, що деякі маршрутки погано курсували, зокрема акцентували увагу на 42, 35 та 35А маршрутах. Влада відреагувала і пообіцяла, що 6-7 січня такої ситуації не буде.

6 січня. Майдан Незалежності. На зупинці є маршрутки найпопулярніших напрямів, а ось раніше згадані 35 та 35А - бачимо не часто. Якщо користуватись мобільним додатком, який показує транспорт Рівного - "Дозор", то на мапі ми не побачили жодної маршрутки під номером 44, лише декілька авто під номерами 43,56,61,61а. Питаємо у рівнян - чи задовільняє їх як курсують маршрутки у Рівному.

Не знаю як вам сказать, пенсіонерів не дуже хотять возити, пільговиків, оце саме головне питання. Ну маршрутки такі добре ходять 47, а які там треба, які по маршруту, то не можна доїхати.

За годину на майдані Незалежності, ми побачили лише три маршрутки під номером 35, за напрямом вул. Волинських Дивізій - Луцьке кільце. Дізнаємось у водія як часто вони їздять у вихідні і чому така ситуація.

Так через 8, а так через 16 хвилин. Зараз проїдьте зі мною на Білу і подивитесь кого ми туди веземо, на "промзону", кого можна завезти на "промзону" у вихідний день, а кого з "промзони", - розповідає водій Володимир.

Довіряй, але перевіряй. Сідаємо у 35 маршрутне таксі, їдемо центром, на кожній наступній зупинці підхоплюємо 1-ого чи 2-ох пасажирів. За словами водія, маршрут так їздить, бо немає свого пасажира, багато напрямів співпадає з іншими транспортами. Через нерентабельність маршруту водії змінюють свій графік, та от чи мають на це право - питаємо у міському управлінні транспорту.

У У нас є повністю умови договору, які вони підписують і ми з ними заключаємо договір. В договорі написано про те, що вони мають виконувати і графік маршрутів і кількість маршрутних таксі, які мають виїжджати саме на ці маршрути. Недотримання умов договору - ми будемо просто розривати договора, - каже начальник управління транспорту і зв‘язку Рівне нського міськвиконкому Володимир Пилипчук.

Допоки ж профільне управління перевірятиме ситуацію з маршрутками, а ми триматимемо руку на пульсі подій. 

Читайте також: як "вбиті бляшанки" з Рівного стають екскурсійними родзинками в Європі