Соціологічна група "Рейтинг" провела опитування понад 19000 мешканців усіх обласних центрів України. Дані результати показують ставлення мешканців до розвитку міста та України. Ці результати можуть продемонструвати владі, що варто змінити у місті.

Рівне на 18 місці у рейтингу оцінки напрямку розвитку і країни. Нажаль лише 38% опитаних вважають, що справи у місті йдуть в правильному напрямку. 

Рівняни на 13 місці задоволеністю послугами у 22 сферах та послугах. Нажаль у жодній зі сфер мешканці міста не побачили покращення за останні 4 роки. 

Інфраструктура:

З 2012 року рівняни вважають, що стан доріг у місті не змінився. Стан тротуарів вважають погіршився. Паркуватись стало важче. Стан транспортної інфраструктури як і базарів та закладів торгівлі - погіршився. Не змінились можливості для осіб з інвалідністю.

Комунальна сфера:

Змін у якості водопостачання, вуличного освітлення та у прибудинкових територіях рівняни здебільшого не помітили. Однак, зауважили, що якість каналізаційної мережі, збору сміття та опалення у Рівному погіршилось.

Гуманітарна сфера:

Без змін вважають рівняни надання послуг у медичних, спортивних закладах та університетах. Однак, погіршився стан справ у дитячих садочках, школах та закладах культури. 

Також містяни вважають, що погіршилась ситуація в поліції, в розвитку промисловості та парках. Без змін екологічна ситуація. 

Населення міста незадоволені роботою міського голови Володимира Хомка та міської ради. Лише 26% швидше схвалюють їх діяльність. Також варто зазначити, всього близько 20% опитаних вважають, що розпускати місцеву раду не варто, інші ж налаштовані на зміну влади.

Опитування було проведено Соціологічною групою «Рейтинг» від імені Центру аналізу та соціологічних досліджень Міжнародного республіканського інституту.

Це щорічне опитування дає всесторонній аналіз ставлення громадян до органів місцевого самоврядування та надання комунальних послуг.