Щоб восени разом з листям не зів'яла і краса вашої шкіри, їй необхідно забезпечити правильний догляд. Саме з настанням холодів шкірні покриви як ніколи потребують якісного очищення, зволоження, харчування та захисту.

М'яка пінка для вмивання

На відміну від літньої пори, восени шкіра виробляє менше шкірного жиру. Але це зовсім не означає, що етап очищення можна пропустити. Просто має сенс замінити агресивні миючі засоби на більш м'яку пінку для вмивання з ніжною текстурою. Пінку слід підбирати виходячи з типу вашої шкіри. Суха шкіра схильна до швидкого руйнування захисного ліпідного шару, що призводить до почервоніння і лущення. Щоб уникнути цього і зберегти водний баланс шкіри, віддавайте перевагу пінкам з рослинними оліями і гіалуроновою кислотою в складі. Для жирного типу вибирайте засоби на водній основі без масел. Якісне очищення і легкий ефект відлущування забезпечать засоби з фруктовими кислотами в складі. Комбінований тип потребує збалансованого очищення: необхідно видалити залишки шкірного сала з Т-зони і наситити вологою інші ділянки. Для такої шкіри вибирайте пінки з рослинними екстрактами (французької троянди, ірису, анісу). Найкраще для чутливої шкіри підійде гіпоалергенна крем-пінка з маслом шипшини. Її ніжна текстура не просто забезпечить дбайливе очищення, але вирівняє тон і поліпшить мікрорельєф шкіри.

Кислотний пілінг 

Будь-яка кислота в складі засобу для пілінгу впливає на шкіру немов своєрідний міні-опік. Після нього відбувається відлущування омертвілого верхнього шару шкіри, починається активна регенерація клітин і стимуляція вироблення колагену і еластину. Найбільшою популярністю користуються засоби з вмістом гліколевої, саліцилової, молочної або фруктових кислот.

Щоб досягти помітних результатів, пілінг необхідно проводити регулярно:

  • 1 раз в тиждень - для нормальної шкіри;
  • 2 рази в тиждень - для жирної;
  • 1 раз в 2 тижні - для сухої.

Рясне зволоження

Восени шкіра потребує зволоження нітрохи не менше, ніж влітку - постійні перепади температур і вітер призводять до її лущення. Щоб відновити шкіру, необхідно використовувати зволожуючі креми, лосьйони і гелі. Вибирайте крем з більш щільною текстурою, ніж їх літні аналоги. Слідкуйте, щоб в їх складі містилися вітаміни А, С і Е. Такі засоби допоможуть відновити захисний бар'єр шкіри і будуть перешкоджати втраті вологи. В нічних кремах також повинні міститися відновлюючі інгредієнти, які компенсують брак вологи.Не забувайте про сироватку для лиця, вона впливає на більш глибокі шари шкіри, ніж крем. Добре, якщо в їх складі будуть міститися масло ши, оливи та колаген.Незважаючи на те, що восени сонце пече не так сильно, як влітку, використовуйте креми з ультрафіолетовими фільтрами і SPF від 10.

Живильні маски

Живильні маски (магазинні або приготовані власноруч) - ще один найважливіший етап по догляду за шкірою. З домашніх масок відмінний ефект забезпечують варіанти на основі масла кокоса, меду, сметани або вівсяних пластівців. З покупних віддавайте перевагу варіантам з гіалуроновою кислотою. Наносити маски слід 1-2 рази в тиждень не більше, ніж на 20 хвилин. Перед застосуванням шкіру необхідно ретельно очистити від пилу і поту за допомогою молочка або тоніка. Також корисно буде зробити легкий пілінг.

Турбота про капіляри

Холодний вітер і різкі перепади температур (коли з вулиці ми потрапляємо в тепле приміщення) призводять до розширення і ламкості капілярів. Як наслідок - поява помітною судинної сіточки на обличчі. Якщо ви стикаєтеся з проблемою не перший рік, купіть щільний захисний крем (cold-крем). Також зверніть увагу на косметичні засоби з позначкою «від купероза».

Скориставшись цими рекомендаціями по догляду, ви зможете захистити шкіру від осінньої негоди. Регулярне харчування і зволоження шкіри збереже її здоровий вигляд і сповільнить процеси старіння.