Дізнайтеся, як правильно вибрати сонцезахисний засіб для обличчя. Розкриваємо особливості SPF фактору, види сонцезахисних продуктів та важливість щоденного захисту від UVA і UVB променів для здоров'я та молодості вашої шкіри.

 

Як вибрати сонцезахисний засіб для обличчя: гід для початківців

Сонцезахисні засоби здатні надійно протистояти шкідливому випромінюванню сонця. Це можливо завдяки спеціальному SPF фактору. Цифри після літер "SPF" показують скільки часу можна безпечно провести на сонці і не отримати опіки. Якісний SPF захист для обличчя допоможе уповільнити процеси старіння шкіри.

Промені UVA і UVB - це два різні типи ультрафіолетового випромінювання. Вони щодня чинять інтенсивний вплив на нашу шкіру. При цьому в кожного з них є свої особливості:

  • Промені UVA (або A) мають досить довгі хвилі. Вони здатні змінювати напрямок еластинових і колагенових волокон, що спричиняє появу зморшок, шкіра при цьому втрачає свою пружність. Такі промені не викликають сонячних опіків, але проникають глибоко, до самих клітин дерми. 
  • Промені UVB (або B) - це коротше випромінювання, яке працює на поверхні дерми. Вони пошкоджують верхні шари, спричиняючи при цьому опіки. 

Важливим є комплексний захист від UVA і UVB променів із застосуванням засобів із високим фактором захисту від сонця. Деякі формули засобів містять зволожувальні речовини, які протидіють потенційній сухості. 

Сонцезахисний засіб для обличчя повинен мати необхідний SPF фактор. SPF-крем покликаний ефективніше боротися з довгостроковими наслідками впливу сонячних променів.

Чому важливо використовувати засоби з SPF щодня?

УФ-промені є ключовою причиною передчасного старіння шкіри. Продукти з контролем себума з СПФ для обличчя допомагають захистити шкіру від негативного впливу сонячних променів, допомагають зберегти молодість і вирівняти тон. 

У будь-яку пору року і за будь-яких погодних умов на нашу шкіру впливає ультрафіолет. При цьому сонячні промені сильно пересушують, спалюють шкіру, зневоднюючи її. Дерма втрачає пружність, стає млявою і ослабленою.  

Типи сонцезахисних засобів для обличчя

Розрізняють різні види б'юті-продуктів, які використовуються для захисту від сонячних променів:

  • Крем - це найпопулярніший з усіх форматів санскринів. Він створює на шкірі тоненьку захисну плівку, запобігаючи зневодненню. Крем легко наноситься і може використовуватися для всіх типів шкіри.
  • Молочко - не створює масляної плівки, що особливо зручно під час використання його на пляжі. Воно має текстуру, що тане, і найчастіше використовується для проблемної або жирної дерми.
  • Спрей - досить розподіляється по шкірі, не залишаючи необроблених ділянок, і дає змогу оновлювати захист за лічені секунди. 
  • Лосьйон - досить легко і швидко вбирається, не залишатиме після себе білястих розводів. Лосьйон потрібно наносити до макіяжу. Зробіть 15-хвилинну паузу перед нанесенням косметики.
  • Олія - не просто захищає від ультрафіолету, а й живить шкіру. Воно добре сяє на сонці і може пережити кілька запливів у басейні.

Кожен сонцезахисний засіб для обличчя має свої плюси та мінуси. Вибір залежатиме від умов застосування косметики та стану шкіри. Найкращі сонцезахисні креми для обличчя можна вибрати на Krasotashop.

Врахування типу шкіри під час вибору сонцезахисного засобу

Косметика підбирається індивідуально, з урахуванням певного типу шкіри. Розглянемо особливості кожного виду:

  • Сонцезахисні засоби для жирної шкіри повинні мати більш легку текстуру, яка досить швидко вбирається.
  • Сонцезахисні засоби для комбінованої шкіри враховують особливості дерми. Вони зволожують, допомагають зміцнити захисний бар'єр шкіри.
  • Сонцезахисні засоби для сухої шкіри забезпечують безпечну і рівномірну засмагу, сприяють нейтралізації шкоди ультрафіолету, а також зволожують і охолоджують шкірний покрив. Особливим попитом користуються зволожувальні сонцезахисні креми.
  • Захист від сонця для чутливої шкіри підбирають ретельніше, він має гіпоалергенний і безпечний склад. 

Контроль вироблення себума і підтримання здоров'я шкіри протягом дня повністю залежить від вашого щоденного догляду. Щоденне використання косметики забезпечить ефективний результат для різних типів шкіри.

Правильне застосування сонцезахисних засобів для обличчя

Якщо ви розібралися як вибрати сонцезахисний засіб для обличчя і купили його, необхідно правильно використовувати б'юті-продукт. До кожного засобу передбачена інструкція від виробника. Пропонуємо поради щодо кількості та способу нанесення:

  • Наносьте засіб не менше ніж за 20 хвилин до виходу на вулицю.
  • Розподіліть його легкими масажними рухами, уникаючи зони навколо очей.
  • Як часто наносити SPF для обличчя залежатиме від умов перебування на сонці, а також особливостей шкіри. 
  • Переконайся, що достатній шар засобу покриває всі ділянки шкіри.

Органічні сонцезахисні засоби містять активні мінеральні інгредієнти, такі як оксид цинку або діоксид титану. Вони працюють, відбиваючи і розсіюючи ультрафіолетові промені, запобігаючи їхньому проникненню в шкіру.

Рекомендуємо прочитати: Як обрати сонцезахисний крем для пляжу: Повний гід