Отримати золоте колечко в подарунок мріє практично кожна дівчина. А обручку, тим більше. Традиція обмінюватися обручками з’явилася ще в IX столітті. Наші предки вірили, що обручка може як зберегти шлюб, зробивши його щасливим, так і зруйнувати. Тому, дізнайтеся, що можна робити з обручками, а чого допускати категорично не можна.

 Чи знаєте ви, що обручки треба вибирати гладкими, щоб життя було гладким? В крайньому разі, наші бабусі та прабабусі в це вірили. Хоча з огляду на сучасну моду на обручки, з'явилася й інша прикмета: що колечко з діамантами, наприклад, це до забезпеченого життя.

Купувати обручки треба в один день - і для чоловіка, і для жінки. Це гарантія мирного життя без сварок. А оплачувати покупку повинен майбутній чоловік: це гарантія того, що він буде головою сім'ї.
 
Обручки не можна давати міряти ні до весілля, ні після. Вважається, що це вбереже шлюб від зрад.
Якщо обручки до весілля заховати в пакет, налити води і заморозити, то це допоможе міцніше прив'язати молодят один до одного.
 
 
Якщо кільце впустити до того, як його наділи на пальчик, то це погана прикмета. Бути розлуці. Але існує ритуал, який може відвести біду. Досить через таке кільце протягнути нитку і вона забере на себе поганий знак, а кільце можна спокійно вдягати.
 
Тим, хто мріє про швидке заміжжя, варто знати про таку прикмету: якщо доторкнутися до обручки на руці нареченої, то це наблизить день власного весілля.
 
Знайти обручку на вулиці - це хороша прикмета, яка натякає, що скоро бути весіллю і у вашому житті. Але носити таке кільце не варто. Тому що вважається, ніби чуже кільце може вплинути на ваше життя, несучи до зради, сварки та інші проблеми з життя минулого власника.
 
А ось втрачати обручку - це дуже погано. Вважається, що кохана людина просто піде з вашого життя.
Не можна обручки надягати на рукавичку. Тому що це призведе до розлучення.
 
 
Також не можна носити кільця після розлучення або надягати їх під час вступу в другий шлюб. Вважається, що таке кільце несе негативну енергетику руйнування і краще залишити його в минулому.
 
Обручки, отримані в дар від батьків, бабусь, дідусів також краще не носити. Такі вироби краще переплавити.
 
І, нарешті, якщо перший шлюб не склався і жінка довго не може вийти заміж знову, то в цьому заважають обручки. Щоб позбутися від негативу, досить кинути своє кільце у вогонь. Якщо ж шкода втрачати ювелірний виріб, то віднесіть його на переплавку і замовте, наприклад, сережки або кулон.