Якщо ти постійно поспішаєш, а численні незакінчені справи змушують відчувати досаду - то прийшла пора скористатися кращими прийомами управління часом.

 Вчені давно прийшли до висновку, що багатозадачність неефективна, оскільки мозок витрачає багато часу на перемикання з однієї роботи на іншу. Тому не намагайся встигнути все і відразу, підійди до планування свого дня і життя з розумом.

1. Наберися терпіння і витрать 2 тижні на ревізію свого часу: записуй свої дії, які ти робиш протягом дня. Фіксувати потрібно все: від відпочинку за чашкою кави до перегляду серіалу і роботи в офісі. Ця техніка допоможе зрозуміти, куди ти витрачаєш час.

2. Ніколи не складай список справ на день з більш, ніж 9 пунктів. Щоб втілити в життя все заплановане, внеси до списку одну важливу справу, на яку доведеться витратити близько 4 годин, 3 менш важливі справи і 5 простих дій, які ти виконаєш за 1-2 години.

3. Дотримуйся принципу соціолога і економіста Вільфредо Парето: 20% зусиль дають 80% результату, а інші 80% зусиль - 20% результату. Тому, перш, ніж приступати до певного завдання, подумай, як його виконати так, щоб отримати максимальний результат за мінімальний час. Завжди є більш легкий шлях, який принесе тобі успіх.

4. Щоб уникнути накопичення невеликих справ використовуй принцип 2 хвилин. Якщо завдання можна виконати за 120 секунд - не відкладай його на потім.

5. Коли ти берешся за виконання тієї чи іншої справи - НЕ відволікайся. Якщо ти будеш кожні 5 хвилин заходити в соцмережі або читати новини - кількість витраченого на справу часу збільшиться. Замість цього, виконуй завдання до кінця відразу або працюй невеликими сесіями по 40 хвилин з 10-20-хвилинними перервами. Щоб ще більше себе дисциплінувати - завантаж на телефон додаток таймера, який буде відраховувати час роботи і відпочинку, а також показувати статистику твоєї продуктивності.

Як день тижня впливає на наш настрій?

Як вибір кави залежить від характеру людини?