У Рівному відзначили День пам'яті та примирення. 8 травня на Майдані незалежності рівняни вшанували усіх, хто боровся з нацизмом у Другій світовій війні. Цей день нагадує, що найважливішим підсумком війни має бути не культ перемоги, а вміння цінувати мир.

Зупинились люди й автівки. Із загальнонаціональної хвилини мовчання у Рівному розпочали захід "Сила пам'яті" до Дня пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Пані Лариса з Бродівщини. Приїхала у Рівне до дочок і принагідно вшанувати пам'ять полеглих воїнів України. Каже, таким чином хоче поспівчувати рідним та близьким.

Що таке війна знає і пані Лідія. Їй 82, вона родом з Рівного. Хоча останні 26 років прожила у Горлівці, що на Донеччині. Її батько воював у Другій світовій війні.

Сьогодні, 8 травня, в Україні вперше відзначають День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, разом із країнами Європи. Свято офіційно перенесли з 9 травня. Цієї позиції щодо перенесення дати і пані Лідія.

5 мільйонів цивільних українців та 3 мільйони військових. Така кількість, за оцінками істориків, загинула у Другій світовій війні. Загалом вона забрала від 50 до 85 мільйонів життів. Рівняни сподіваються, що як і у 1945, так і зараз українці здолають всесвітнє зло.

Читайте також:  "На щиті" повернулися на Рівненщину п'ятеро захисників