Як правильно вибрати постільну білизну? Таким питанням задається кожен з нас, адже всі ми хочемо засинати і прокидатися в комфорті, а приємна на дотик і якісно виготовлена білизна - те, що необхідно для відмінного сну і повноцінного відпочинку.

 У наш час на прилавках магазинів ви зможете знайти велику кількість моделей, які задовольнять побажання кожного. У виробництві постільної білизни найчастіше користуються попитом тканини з бавовни. Зараз розберемося, на які категорії вони діляться і в чому ж їх відмінність.

Бязь

Бязь - найбільш популярний матеріал через його поєднання невеликої вартості, практичності, а також довговічності. Проте, кольорова білизна з даного матеріалу може линяти, поступово втрачаючи свій колір після кожного прання.

Ранфорс

Ранфорс - за своєю структурою нагадує бязь, але більш щільний і, отже, має підвищену міцність. Але незважаючи на свою щільність, ця тканина м'якша бязі за рахунок унікальної обробки волокон.

Сатин

Сатин - красива і витончена тканина зі скручених бавовняних ниток подвійного плетіння, що робить її схожою з шовком - гладка і приємна на дотик, до того ж білизна з цього матеріалу може витримати велику кількість прання.

Перкаль

Перкаль - виготовляється точно з таких же ниток, як і сатин і обробляється спеціальним чином. Ця тканина дуже щільна, але при цьому повітряна і м'яка, а її поверхня матова і гладка - це відмінний варіант, який підходить для пухових подушок і ковдр.

Жаккард

Жаккард - міцна і довговічна тканина з рельєфним малюнком. Білизна з неї виходить досить дорогою, проте гладкою і м'якою на дотик. Жаккард відмінно вбере зайву вологу і з часом не втратить свій колір.

Тенсел

Тенсел - сучасний гіпоалергенний матеріал, що виготовляється з евкаліптових волокон. Це робить його екологічним, повністю біорозкладним матеріалом, що володіє приголомшливою зносостійкістю. За текстурою тенсел нагадує шовк, а на дотик - ніжну бавовну.

Після того, як ви зробили вибір, дбайливо поводьтеся з білизною, не варто зловживати пом'якшувачем при пранні - він руйнує структуру тканини, і також не варто забувати, що практично всі тканини при першому пранні линяють за рахунок залишкового сходження барвника. Яким би не був ваш вибір, настійно рекомендується дотримуватися інструкції по догляду.

Як правильно прати пуховик в пральній машині та вручну

Як видалити складні плями з одягу: корисні поради для господині