Олександр Цикун (25.03.1998 року народження) служив у складі 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади “Едельвейс”, де виконував обов'язки водія і артилериста.

Матір захисника створила петицію про присвоєння звання Героя України (посмертно) її синові.

Олександр Цикун закінчив Рівненську Духовну Семінарію, після чого навчався в духовній академії.
У серпні 2020 року вступив у ЗСУ. У зоні ООС Олександр пробув 8 місяців, після чого був передислокований у м. Коломию, пише Алла Цикун.

Після повномасштабного вторгнення 24.02.2022 року був направлений захищати Київ. Мужньо давав відсіч ворогам під час нелегких боїв під Гостомелем. 22 березня 2022 року бригада мого сина виїхала на бойове завдання, там їх накрили «Градами». Семеро людей були поранені, а двоє загинули. Серед них – мій син, Цикун Олександр. Для нас – це велика втрата. Він був хоробрим, відважним, життєрадісним, вправним і мужнім воїном,користувався повагою і авторитетом серед побратимів, енергійний та завзятий, гуртував довкола себе людей, надійний, щирий товариш, турботливий син, випускник духовної семінарії та академії, який став на захист своєї держави у важливий час. До останнього подиху був вірним своїм побратимам та державі.

Герою назавжди 24...

Олександр Цикун посмертно удостоєний ордена «За мужність» III ступеня, але заслуговує і на найвищу державну нагороду – Герой України, вважають ініціатори збору підписів.

Щоб підтримати петицію, потрібно перейти за посиланням та авторизуватися в ситемі.