З вертепами, колядками та театральними постановами. Уже сьомий рік поспіль у центрі Рівного проходить міський фестиваль вуличних вертепів та музик. Його учасники: учні, батьки, та педагоги міських шкіл. Організатори запевняють, вертепи це одна з найголовніших українських традицій. Спостерігали за дійством і наші журналісти.

В сценічних образах, та з різдвяними зірками- саме так уже сьомий рік підряд у Рівному святкують міський фестиваль вуличних вертепів. Щорічно до заходу долучають учні як старших так і початкових класів. Восьмирічний Данило, розповідає, у нього образ негативного персонажа з Біблії. 

Хлопчик розповідає, у свою роль втілитись було нескладно. Дуже хоче аби їхня школа однією з кращих у конкурсі вуличних вертепів. 


Діти старанно підготувались і взяли символ школи - розповідає Володимир Михалюк. Хлопець каже, різдвяна зірка являється їх талісманом. 

Готував свій костюм до виступу одинадцятикласник власноруч. Каже, він зображає доброго героя Біблійної історії. 

Організатори зазначають, фестиваль проходить уже всьоме і з кожним роком підготовка та якість проведення вуличних вертепів лише покращується. 

Цього року участь в фестивалі взяли 38 колективів. Усі, після свого виступу отримують солодкі подарунки. А уже 18 січня буде відібрано 10 кращих вуличних верпетів, які отримають грамоти Рівне нської Єпархії Православної Церкви України від владики Іларіона у Свято-Воскресенському соборі. 
 
 

Дивіться також: 

А вам не слизько? Півсотні рівнян звернулися у травмпункт (ВІДЕО)