У наш неспокійний час діти повинні бути максимально уважними на вулиці та знати елементарні правила поведінки із незнайомцями. І саме ми, батьки, повинні їх навчити цьому. Що обов'язково потрібно знати дітям про спілкування із незнайомцями - читайте далі.

Діти повинні триматися подалі від незнайомих людей, які поводять себе агресивно, неадекватно, уникати будь-яких розмов із ними. Вони повинні намагатися не відповідати на грубість і нахабство тим самим. Краще промовчати та зайвий раз не дратувати незнайомців.

Ваше чадо завжди повинне повідомляти куди і з ким іде гуляти! До кого додому (бажано мати контактні номери його друзів та їхніх батьків).

pic Якщо за дитиною хтось починає йти слідом - вона не повинна намагатися втекти та бігти наввипередки! Особливо якщо це безлюдні місця і темна пора доби. Варто йти тими шляхами, де є постійно потік людей, а у темну пору доби - жодних безлюдних місць!

Дитина ніколи не повинна заходити на прохання незнайомців до під'їздів, підвалів, закинутих будівництв.

pic Не варто надягати на дитину золоті вироби - сережки, браслети, хрестики та підвіски. Це зайвий раз може привернути увагу "нечистих" на руку ділків. Також забороніть дитині йти із телефоном у руках, а тим паче всю увагу зосереджувати на екрані (ігри, соцмережі, інтернет) В жодному разі діти не повинні приймати солодощі, подарунки та презенти від незнайомих. Поясність - нічого безкоштовного немає! А тим більше, якщо людина зовсім незнайома, це може означати найгірше - дорослому щось потрібно від дитини. Якщо біля малюка зупиняється авто, відкривається вікно та лунають заклики - головне не підходити до авто та не розмовляти із чужинцем! Нехай не намагається зав'язувати розмову, реагувати на слова та головне - відійти від авто! Не сідати до нього, щоб дитині не пропонували. Пакети, сумки, згортки - все. що ніби-то нічийне лежить на вулиці не повинно бути об'єктом цікавості дитини. Для цього є дорослі та відповідні служби.

Читайте також: 5 помилок у вихованні дітей, які допускають всі батьки

Дитина перед тим, як зайти до ліфта повинна озирнутися, чи немає біля неї незнайомців. Ні в якому разі не заходити до кабіни із невідомими людьми, краще піти пішки чи дочекатися наступного. Якщо так трапилося, що дитина у ліфті із незнайомцем- не повертатися до нього спиною, постійно тримати у полі зору, стежити за його діями. Якщо дитина відчуває небезпеку - нехай натискає кнопку "Виклику диспетчера" та розповідає, що вона в небезпеці. Це може злякати незнайомця та відвернути небезпеку.

picУ разі нападу дитина повинна кричати якомога голосніше, дряпатися, кусатися та битися. Якщо у кармані є ключі - затиснувши між пальцями по ключу - так званим "кастетом" можна шкрябатися та відбиватися від нападника. Якщо дитина загубилася у людному місці - нехай стоїть там, де ви її бачили востаннє. Якщо батьків немає - потрібно звернутися до поліцейських або інших дорослих.

Будьте пильними та нехай із вашими сім'ями все буде гаразд!

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber