Різдво у полоні. На жаль, не всі українці мають можливість провести свята у колі рідних та близьких. Мова про українських полонених моряків, зокрема тих, яких наприкінці листопада 2018-го російські війська захопили в полон у Керченській протоці. Щоб атмосферу свята вони відчули хоча б на відстані, у Рівному роздавали людям кораблі. Детальніше дивіться у сюжеті.

Віталій Павелків - львів`янин, але вже півтора року служить у Національній гвардії Рівне нщини. Каже, у зв`язку із службою не зміг зустріти Різдво з рідними.

Тому нацгвардійці вирішили підтримати полонених українських моряків, виготовивши 80 корабликів блакитних та жовтих кольорів, на яких вказано прізвища, імена та назву судна, на якому ті служили на момент захоплення російськими військами.

Загалом флеш-моб одночасно пройшов у Рівному, Тернополі, Львові та Ужгороді. Нацгвардієць Сергій Осташевський каже, цей флеш-моб на підтримку полонених має для нього особливе значення, бо про війну знає не з кабінетів.

Тож в його домі та сім`ї цей кораблик також займе особливе місце.

Нацгвардійці закликають, щоб кожна родина, яка цього дня отримала кораблик, не викидала його у смітник, а помолилася за полонених.

В народі кажуть, чим довше бумеранг не повертається, тим більший розмах набирає. І якщо комусь він сторицею поверне вчинене добро, то і тим, хто чинить зло - теж його поверне у подвійному обсязі.

Автор: Анна ХІНОЧИК, Юрій КОБІВ

Дивіться також: 

Олів`є та курятина. Рівне нським безхатченкам влаштували святковий сніданок на Різдво [ВІДЕО]

Негода на Рівне нщині ускладнила рух автотранспорту [ВІДЕО]