Традиційно до Різдва більшість господинь готує 12 страв. На столі можна побачити все чого душа бажає. Втім, про таке свято дехто може тільки мріяти. У притулку для безхатченків, що на вулиці Жоліо Кюрі, 21 сьогодні теж святкують. Без дорогих подарунків та переповнених стравами столів, проте з олів'є та апельсинами. Більше про святкування Різдва у притулку для безхатченків - розповість Інеса Пославська.

Не 12 страв, проте ситно та смачно. У притулку для безхатченків на другий день Різдва готують святковий сніданок. Поки суп вариться - нарізають апельсини на десерт. Салат олів'є та м'ясна нарізка вже готова до столу.

Волонтерка вперше готувала для безхатченків разом з сином на Пасху. На Різдво вирішили продовжити традицію.

Разом з кухарем притулку волонтерка запекла курятину. Гарячою подають до столу. 29-ть безпритульних смакують святковими наїдками. Серед них Алік. Чоловік потрапив у притулок лише три дні тому.

А от для Тетяни Деркач це останнє Різдво у притулку. Каже, наступне - святкуватиме в родинному колі, бо ж повертається додому.

А от на перший день Різдва сніданок був дещо скромнішим.

До свят соціальні працівники намагаються зробити своїм підопічним подарунки - фрукти, а також святкову атмосферу. Керівник закладу каже, не часто волонтери навідуються до безпритульних. Тому виходять з них фінансових можливостей, які є.

Соцпрацівники кажуть, свято приходить у кожен дім, а ті у кого його немає - сподіваються на благодійний вчинок від інших. І не важливо, яка історія була у них в минулому та що привело їх до безпритульного життя.

АВТОР: Інеса Пославська та Володимир Захаров 

Читайте ще: 

У Квасилові ремонтують водопровід [ФОТО]

Які зміни чекають на рівнян у новому 2019 році