Керував затриманими офіцер військової розвідки.

12 березня о першій годині ночі Служба безпеки України виявила та затримала у Херсонській області військових розвідників Російської Федерації.

В офіційній заяві СБУ повідомляється, що на Херсонщину група потрапила з території Криму, а в задачі шпигунів входило вивчення оперативної обстановки та отримання даних про передислокацію та ступінь готовності підрозділів Збройних сил України. Групою іноземців проводилась розвідка стосовно 3-го зенітно-ракетного дивізіону (м. Каховка), 208-ї зенітно-ракетної бригади, підрозділу 79-ї автомобільної бригади.

Ватажком групи є громадянин Російської Федерації, офіцер військової розвідки ЗС РФ, 1981 р.н., уродженець Рязанської області.

Затриманий незаконно використовував паспорт громадянина України на ім'я Арбузова Євгена Сергійовича, 1986 р.н. Після затримання росіянин визнав, що збирав інформацію про знаходження блокпостів прикордонних військ та розташування частин підрозділів ЗС України.

Нагадаємо, 11 березня на території Донецької області упіймали 37-річного росіянина, який створював збройну диверсійно-підривну групу з метою дестабілізації ситуації в Україні.

Джерело: ТСН