Переселення рівненської музичної школи. Міська влада знайшла приміщення для зайнять музикою на час ремонту навчального закладу. Мова йде про дитячу музичну школу №1 імені Миколи Лисенка. Її хочуть тимчасово переселити з центру міста на вулицю Відінську. Але батьки проти. І вони налаштовані радикально. Чому - дізнавалася Анстасія Ковальчук.

Знайшли нове приміщення, а батьки проти. Рівненська музична школа №1 імені Миколи Лисенка тривалий час потребує ремонту. Другий корпус тріщить по швах. Ремонт запланували ще в 2016, проте через брак коштів будівля досі перебуває в такому стані. Наприкінці каденції попередня влада таки виділила 1,5 млн гривень, аби зробити будівлю безпечною. А ось на капітальний ремонт потрібно 11 мільйонів. Чи виділять їх, стане відомо на сесії міської ради. Однак, в будь-якому випадку, для музичної школи потрібно знайти нове приміщення. Міська влада пропонує Відінську, 39. Проте частина батьків категорично проти.

Загалом музичну школу відвідує 1000 учнів. Більшість із них змушені вчитися в першому корпусі. Деякі зайняття, зокрема, сольфеджіо, проводять дистанційно. Переїзд школи ще більше ускладнить ситуацію, вважають батьки.

Окрім цього, батьки хвилюються за безпеку своїх дітей. Адже уроки іноді закінчуються пізно ввечері. Вони вважають, район Відінської не зовсім безпечним. Не на камеру і працівники школи говорили, що переїзд не підтримують. Проте, поки ні вчителі, ні дирекція коментувати ситуацію не хочуть.

Аби знайти приміщення на Відінській, міській владі знадобилося більше місяця. Це було непросто, каже заступниця міського голови. Адже класи музичної школи можуть заважати сусідам. До того ж, в приміщенні мало би бути місце для близько сорока інструментів та для пів тисячі дітей. А ще є технічні характеристики для класів музшколи, каже Марина Кузмічова.

Розглядали й чимало інших приміщень. Однак, від батьків чи колективу пропозицій не надходило. Заступниця мера Рівного вважає, що для музичної школи найбільше підходить Відінська, 39. Власник погодився, але поки точну вартість оренди не порахували. Як тільки буде відома ціна, питання винесуть на сесію. Якщо ж депутати погодять це питання, в приміщенні зроблять косметичний ремонт, встановлять окремі лічильники, а зі старої музшколи перевозитимуть інструменти та меблі. Проте, батьки кажуть, вони цього не допустять. 13 квітня батьки обіцяють зібратися на акцію протесту.

Читайте також: Кримський татарин встановив у Рівному рекорд України