У Рівному встановили Рекорд України. Переселенець з Криму створив у Рівному унікальне панно з дерева та бурштину. Його автор Менан Менанов - майстер із 15-річним стажем. Про історію створення національного мистецького рекорду - далі у сюжеті.

Кримський татарин Менан Менанов встановив рекорд України. Чоловік - переселенець, з 2014 року мешкає у Рівному. До цього Менан робив меблі, шахи та картини. Сьогодні він презентував унікальне мозаїчне панно.

Своє панно ручної роботи Менан створив у техніці блочної мозаїки з різних порід деревини та інкрустовав бурштином. Усе поєднав в український орнамент і назвав «Вишита Україна».

Панно «Вишита Україна» складається з 350 тисяч елементів розміром 2х2 міліметри. На виконання панно у Менана Менанова пішло 2 роки. Усе виконував під мікрометр.

Унікальність роботи також у тім, що майстер використовував тільки натуральні матеріали. Тут 12 порід дерева та бурштин. Усі зразки шукав, де очі бачили.

11 квітня у Рівному Національний Реєстр Рекордів зафіксував новий рекорд у категорії "Мистецтво". Вони нарахували найбільшу кількість елементів мозаїки з деревини різних порід дерев – 350 тисяч 324 елементи. Відомо, що це перша така номінація і аналогів цієї роботи в Україні немає.

Менан Менанов зізнається, творив не для рекорду, а щоб спробувати свої сили. У чому секрет кропіткої роботи, кримський татарин не зізнається. Каже, що має у своєму арсеналі технології, які поки не можуть підкорити інші майстри.

Читайте також: Рівне взяло участь у Всеукраїнській акції озеленення планети