Білі паперові янголи оселилися у центрі Рівного. Їх власноруч виготовили школярі, аби вшанувати пам'ять героїв Небесної Сотні. Розвісили на ялинках та згадали тих, хто боровся за Незалежність та цілісність країни під час Революції гідності. На сьому річницю розстрілів на Майдані у Рівному провели тиху акцію "Янголи пам'яті".

Дні, які не зникнуть з пам'яті українців. 18-21 лютого 7 років тому у столиці на Майдані Незалежності та вулиці Інститутській відбувся розстріл мирних протестувальників. У силовому протистоянні під час Революції Гідності між силовиками та українцями, які мріяли про краще життя не лише для себе, а й для усієї країни, загинуло 82 людей. Тоді обірвалося життя і чотирьох жителів Рівненщини, троє з них були рівнянами. Їх подвиг не забути.

Сім років потому у спокійному та мирному Рівному в морозний ранок школяр Даниїл на проспекті Миру вішає власноруч виготовленого паперового янгола на ялинку. Таких як Даниїл зо три десятка учнів. Дівчата Саша та Богдана розуміють важливість таких заходів.

Учні та педагоги Рівненського обласного наукового ліцею вже декілька років беруть участь у цій акції. Незважаючи на дистанційне навчання і на сьому річницю розстрілів Героїв Небесної Сотні педагоги привели своїх учнів на тиху акцію.

Рівнянка Тетяна Васечко була свідком подій тих днів у столиці. 18 літого вона приїхала у Київ. Сльози душать, усе ніби було учора - говорить жінка.

Неможливо забути, те що ціною власного життя зробили Герої Небесної сотні для українського народу. 

Читайте також: Олександр Третяк пропонує розтоплювати сніг: що про це думають рівняни?