Міський голова Рівного Олександр Третяк пропонує розтоплювати сніг. Це за словами очільника міста є одним з варіантів, аби уникнути підтоплення будинків. Для цього необхідно придбати снігоплавильні машини. Такі нещодавно протестували у Києві. Вартість однієї спецмашини більше 16 мільйонів гривень. Що про ініціативу Олександра Третяка думають рівняни, розповість Павло Невесенко.

Ось так у Києві працює снігоплавильної установка. Її принцип полягає у розтопленні снігу, а талу воду потім спускають в каналізацію. У Київавтодорі розповіли, застосування снігоплавильних установок дозволяє зменшити витрати на допоміжну техніку. Такий метод зі сніговим колапсом хоче використати і міський голова Рівного Олександр Третяк. Все через те, що сніг з Рівного вже немає практично куди вивозити, а через великі кучугури існує загроза підтоплення житлових будинків.

Втім, Олександр Третяк не уточнив, що спецмашини коштують недешево. Наприклад у Київавтодорі на дві снігоплавильні установки витратили майже 32 з половиною мільйони гривень.

Та й рівняни, яких нам вдалося опитати не дуже підтримують таку ініціативу очільника Рівного.

Щодня у Рівному вивозять по 800 кубів снігу. І місць куди його можна вивезти практично не залишилось. нині це роблять на запасному полі стадіону Авангард, та на майданчику біля річки Устя. Голови ж ОСББ побоюються, що з настанням тепла, невивезений сніг почне танути і цим самим може затопити будинки.

Читайте також: На Гощанщині через снігові замети фельдшер швидкої ніс пацієнта на спині понад 2 кілометри