Активні жителі Привільненської ОТГ упродовж двох днів навчалися працювати по-новому, а також формувати й писати власні проекти, які зможуть отримати фінансування.

Креативний простір для розвитку замість сільської ради влаштували у Привільному. Протягом двох днів тут тривав тренінг «Active Citizens» від British Councils. Він об’єднав у навчанні представників 7 населених пунктів громади (Привільне, Молодаво, Іваннє, Бортниця, Малі Сади, Придорожне, Черешнівка).

Учасники тренінгу знайомилися, навчались працювати в команді, комунікувати та вести діалог так, аби він не призводив до конфлікту; вправлялись над навичками отримувати та передавати правильно інформацію та замислились над власними цінностями. Другий день заходу був присвячений набуттю знань учасників з проектного менеджменту.

- Найбільш цікавим у тренінгу було те, що всі важливі знання ми отримували не в нудних лекціях, а іграх та вправах. Таким чином ми навчалися не тільки проектного менеджменту, але й аналізувати: що і для чого нам це потрібно. Також даний тренінг дав можливість трошки розібратися в собі, своїх бажаннях та цінностях, – ділиться враженнями учасниця «Active Citizens», школярка Вероніка Якимюк.

Загалом участь у тренінгу взяло 40 жителів громади різного віку.

- Цікавезний та продуктивний захід, - розповіла іще одна учасниця заходу Світлана Рачинська. - отримала багато важливої та корисної інфрмації. Окрема подяка фасилітаторам тренінгу BRITISH COUNCIL – Дем’яну Петрику та Максу Драчу, весь матеріал був поданий в цікавій динамічній формі, дуже професійно та доступно! В цілому, дводенний тренінг дав розуміння основ, теорії та окреслив основні важливі моменти підготовки проекту та його реалізації. Але, також я зрозуміла, що від теорії до успішної практики буде далеко не одна невдала спроба!

По завершенню заходу, кожен із його учасників отримав сертифікат, що дає можливість втілити набуті в ході навчань знання на практиці. Найближчим часом активна команда громади має шанс вибороти перемогу в проекті «Active Citizens» від British Councils задля реалізації власної ідеї соціальної дії.

Читайте також: На Рівне нщині молодь вчитимуть, де знайти кошти на втілення ідей